Cât de des și cum trebuie să-ți dezinfectezi telefonul mobil?

Cât de des și cum trebuie să-ți dezinfectezi telefonul mobil?

Telefonul mobil trebuie să fie primul accesoriu pe care este obligatoriu să-l dezinfectezi în această perioadă de carantină. Acesta este sfatul pe care-l primești de la specialiștii epidemiologi.

Pe lângă spălatul mâinilor, izolarea sau dezinfectarea suprafețelor, telefonul mobil trebuie „să se bucure' de atenția ta. Din păcate, el este un accesoriu pe care-l purtăm zilnic și care captează cele mai multe bacterii din mediul înconjurător. În aceeași situație sunt cheile sau portmoneul.

Dezinfectează telefonul mobil de fiecare dată când îl folosești. Aceasta ar trebui să se transforme într-un gest reflex de fiecare dată când folosești device-ul. Fie că folosești șervețele antibacteriene, fie că pui spirt pe un șervețel umed și ștergi apoi telefonul cu el, important este să ai grijă să dezinfectezi și suprafețele pe care așezi device-ul.

Un alt detaliu extrem de important este să îți dezinfectezi zilnic și în totalitate și alte accesorii pe care le folosești frecvent, precum laptopul sau tableta. În aceste zile, mai mult ca niciodată, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să avem încredere că aceste măsuri de protecție sunt necesare și utile!

 

Recomandări