Ce sfaturi mi-aș fi dat mie, cea de acum zece ani!

Ce sfaturi mi-aș fi dat mie, cea de acum zece ani!

Te-ai gândit vreodată ce sfat ți-ai da dacă ai putea întoarce timpul cu zece ani, ca să vorbești cu tine, pardon, cu "Eu" mai tânără?

Din fericire sau din păcate, nu putem da timpul înapoi, dar putem reflecta pentru câteva minute asupra a ceea ce am fi vrut să ne spunem.

Iată ce sfaturi mi-aș da eu, de la vârsta pe care o am acum, pentru versiunea mea mai tânără, cea de acum zece ani!

1. Călătorește

Ai mult mai puține responsabilități acum, așa că plimbă-te, călătorește! Călătorește în locuri îndepărtate, dificil de ajuns. Calatorește pentru a învăța. Călătorește pentru a descoperi. Călătorește în locuri care te vor obliga să te gândești la ceea ce vrei să fii. Deci, pune bani deoparte în fiecare lună, timp de un an și descoperă lumea!

2. Construiește

Ne petrecem foarte mult timp muncind pentru visul altei persoane, adesea ne pierdem timpul în ședințe interminabile - folosește acest timp în favoarea ta, planifică și dezvoltă proiecte pentru tine! Chiar dacă începutul e greu, dacă muncești și ai suficientă ambiție și consecvență nu ai cum să nu te bucuri de succes!
Dacă ești angajat la o companie și dorești să renunți la job pentru că nu ești fericită: RENUNȚĂ! Dă-ți demisia. Pleacă de acolo. Dacă ești propriul tău angajat atunci ai răbdare să ajungem la punctul 5.

3. Citește

Citește în fiecare zi. Citește tot ce se poate. Nu citi doar ceea ce ți se recomandă. Citește despre oameni. Citește oamenii.

4. Nu te mai uita la TV

Nu te ajută să evoluezi!

5. Ai încredere

Chiar dacă prietenii te rănesc, chiar dacă ți se fură ideile, chiar dacă ieși șifonată dintr-o relație – continuă să ai încredere în oameni! Crede în oameni până când îți vor da un nou motiv să nu o mai faci! Întotdeauna oferă o a doua șansă!

6. Ai grijă la oamenii din preajma ta

Unii te vor ajuta să mergi înainte, departe și rapid. Alții te vor trage înapoi până la nivelul lor și îți vor da “o mână de ajutor” să pierzi și ceea ce ai construit. Însă unii oameni vor apărea în calea ta pentru a-ți schimba viața în bine pentru totdeauna. Găsește-i!

7. ...Și la prieteni

Nu ai nevoie de mulți prieteni. Ai nevoie de câțiva care ar fi dispuși să facă pentru tine ceea ce fac și pentru ei. E foarte simplu, tu decizi cu cine legi prietenii.

8. Muncește
Muncește cu pasiune. Muncește neobosit. Muncește mult. Nu fă compromisuri. Fii hotărâtă și nu amâna lucrurile.

9. Apreciază/valorifică timpul

Nu pierde timpul cu oamenii care nu au încredere în tine. Nu pierde timpul dăruind dragostea ta celui care te-a înșelat. Nu pierde timpul cu prieteni care nu dau doi bani pe relația voastră de prietenie și nu te tratează așa cum faci și tu cu ei (înapoi la punctul 7) .

10. Nu întârzia

Respectă și timpul altora. Dacă obișnuiești să întârzii la întâlniri, înseamnă că nu dai doi bani pe timpul respectivei persoane. Unii oameni îți vor spune, din politețe, că e în regulă că ai întârziat. Alții îți vor spune că sunt obișnuiți să aștepte. Nu, nu este în regulă. Nu e corect și nici frumos!

11. Greșește

Și greșește suficient de mult. Fără teamă. Suferă eșecuri în dragoste, în sex, în comunicarea cu ceilalți, în afaceri… Greșește la locul de muncă. Greșește față de familie. Fă greșeli și în relația cu prietenii. Greșește în general, dar învață rapid și lecția!

Dacă nu înveți ceva de fiecare dată când ai greșit, atunci degeaba ai greșit, tot ce ai făcut este în zadar. Daca înveți ceva din fiecare eșec, atunci ai evoluat! Și de fiecare dată când înveți lecția, reușești să te apropii tot mai mult de succes.

12. Succesul

Nu te învinovăți dacă la vârsta asta nu ai reușit să ai succes. Pentru a reuși citește punctul 2 și îmbină-l cu 8.

13. Ai răbdare

Trebuie să ai răbdare. Lucrurile care contează, cele care merită să fie făcute, nu se fac în grabă. Nimic de valoare nu se construiește în câteva minute.

Fă-ți planuri pe 10 ani înainte. Gândește în ani. Lucrează în luni. Trăiește în zile!

14. Îndrăgostește-te!

Dar ai grijă de cine te îndrăgostești. Ai grijă să prețuiești persoana pe care o alegi sau te alege. Dragostea ne face fericiți așa că fă-ți timp și alege ce-i mai bun. Persoana care te va însoți pe drumul vieții trebuie să fie un om bun, un om care te va ajuta să evoluezi, care te va respecta, va ține cont și de dorințele tale, nu te va șantaja, care îți va permite să fii așa cum ești, care se va implica în tot ce faci tu, căruia îi va păsa de tine. Alege pe cineva căruia îi place să călătorească, să construiască și să citească. Cineva căruia îi place să lucreze la ceea ce îți place și ție, cineva în care să ai încredere și cu care să comunici mult. Cineva care apreciază timpul altora, care muncește mult, care are ambiție să reușească, care caută succesul cu răbdare. Dar, mai presus de toate, pe cineva care, de asemenea, va putea să te iubeacsă toată viața.

Cu drag de voi,
Alina MATEI

Te rog să lași un comentariu mai jos cu sfatul pe care ți l-ai da tu ție pentru cea de acum zece ani!

Recomandări