Ce spune culoarea maşinii despre tine?

Ce spune culoarea maşinii despre tine?

Există oameni cărora le pasă foarte mult de culoare, atunci când vine vorba să-şi cumpere o maşină. Şi bine fac, pentru că personalitatea este dezvăluită de culoarea autoturismului pe care îl conduceţi. Dacă subiectul vi se pare interesant, aflaţi că există chiar şi o carte ce dezbate pe larg acest subiect - „Color Answer Book”, scrisă de  Leatrice Eiseman. De aici ne-am inspirat şi noi, şi am selectat câteva informaţii pentru voi. 

NEGRU. Persoanele care conduc o maşină neagră caută să impună respect în tot ceea ce fac. Au o personalitate puternică, fiind destul de dificile în relaţiile cu prietenii şi persoanele necunoscute. Sunt dominate de putere şi caută tot timpul să avanseze pe plan profesional. În relaţii dau dovadă de încăpăţânare şi orgoliu, considerând că este absolut necesar ca de fiecare dată ele să fie cele care au ultimul cuvânt.

ALB. Este cea mai răspândită nuanţă întâlnită la maşini. Albul este simbolul puritatii. Persoanele din aceasta categorie au un suflet curat, sunt darnice, inocente si de obicei sunt adeptele stilului de viata simplu. Nu le plac complicatiile, nu se implica in scandaluri si ies de obicei din orice confruntare cu fruntea sus. Caracteristice acestor persoane sunt diplomatia si forta de caracter.

GALBEN. Autoturismele in nuante de galben sunt asociate cu o personalitate complexa, puternica si optimista. Persoanele care conduc masini in astfel de culori sunt firi vesele, active si spontane, care reusesc sa te surprinda de fiecare data. Comunicative si deschise, au numerosi prieteni pe care se pot baza de fiecare data.

PORTOCALIU - Aceasta este o culoare sexy si, fiind apropiata de rosu, caracterizeaza persoanele calde, care radiaza bunatate. Compania lor este cautata de toti cei din anturaj pentru ca optimismul lor se transmite si celor din jur.

GRI. Daca te numeri printre persoanele care conduc masini in nuante de gri, ar trebui sa stii ca esti o fire serioasa, matura in gandire si calma. Stii cum sa te comporti in societate, iti place sa intretii o conversatie si sa iti faci multe cunostinte. Acorzi o deosebita atentie job-ului, considerand ca este absolut necesar sa muncesti pentru a te bucura de stabilitate pe plan financiar.

ROŞU. Dacă întrebi o blondă ce culoare la maşină ar alege cu siguranţă îţi va spune că roşu. Întradevăr, roşu e frumos, îns pecial roşu metalizat. Dacă te numeri printre femeile care conduc un automobil de culoare roşie, atunci eşti conştientă de dinamismul şi energia de care dai dovadă. Eşti o fire puternică, pasională şi romantică, directă în relaţiile cu oamenii. Ai o personalitate schimbătoare, o atitudine directă şi spui lucrurilor pe nume de fiecare dată. Nu suporţi minciuna sau bârfa, considerând că prietenii se susţin reciproc şi ştiu să accepte defectele persoanelor apropiate.

VERDE. Persoanele care conduc masini in nuante de verde sunt firi prietenoase si deschise, in care poti avea incredere. Au un temperament obisnuit, echilibrat si de fiecare data dau dovada de maturitate, indiferent de situatie. Le place sa fie ascultate, sa isi expuna punctul de vedere si sunt impotriva situatiilor contradictorii, incercand sa evite momentele tensionate printr-o conversatie calma si linistita.

ALBASTRU. Aceasta este o culoare calmanta si clara. Aproape toate nunatele de albastru sunt benefice si caracterizeaza persoanele de incredere. Persoanele care investesc in aceasta culoare sunt prea sincere si adesea isi atrag dusmani, oameni care vor sa profite de pe urma firii lor nevinovate. Aceasta este culoarea luptatorilor, a persoanelor care vor sa se perfectioneze intr-un domeniu de activitate.

ROZ - Este culoarea tineretii, denota imaturitate. Dezavantajul celor din aceasta categorie este ca sunt lipsite de puterea de decizie si sunt prea obsedate de propria persoana.

ARGINTIU. Este genul de persoană deschisă la nou, cu idei futuriste. Este cea care nu se mulţumeşte doar cu gri, cu ceva mediocru. Deşi îndrăzneţ, îţi va părea destul de distantă, fiindca îşi cunoaşte valoarea şi nu va permite oricui să pătrundă în lumea sa.

Conform statisticilor, femeile prefera albastrul, violetul si verdele, in timp ce barbatii opteaza pentru albastru, verde si negru. Indiferent de ce spun psihologii, până la urmă comfotul maşinii este cheia alegerii reuşite!

Text: Sabina NICOLAEV 

Recomandări