Ce ştii despre relaţii? Test pentru IQ de relaţii

Ce ştii despre relaţii? Test pentru IQ de relaţii

Mulţi din noi credem că noi ştim foarte multe despre relaţii şi ceea ce ştim credem că este adevărat. Dar oare cu adevărat ştii atât de mult cât crezi?

relatii

Îţi propun o modalitate distractivă de a afla. Voi enumera câteva enunţuri, iar tu alege dacă crezi că este adevărat sau fals.

Ana Niculăeș, psiholog

1. Este nevoie de o perioadă definită de timp pentru o pauză după un divorţ sau ruperea unei relaţii pentru a fi gată să ieşi la întâlnire cu late persoane.

2. Persoanele care sunt foarte diferite nu doar sunt foarte atrase una de altă, mai mult ca atât formează cupluri trainice

3. Un bărbat şi o femeie niciodată nu pot fi „doar prieteni”.

4. Când ieşi la întâlniri este cel mai bine să povesteşti totul despre tine de la început, astfel partenerul să ştie cine eşti cu adevărat, nu trebuie să avem secrete.

5. Femeile au mai multe gânduri, crediţe şi emoții romantice decât bărbații.

6. Femeile se îndrăgostesc mai repede decât bărbații.

7. Conflictele şi argumentele contrarii este un semn de relație șubredă.

8. Nu pot exista despărţiri în termeni amiabili.

Scor: Pentru fiecare enunț care crezi că este fals acorda-ţi un punct.

Dacă scorul tău este:

0-3. Convingerile tale despre dragoste, întâlniri şi relaţii sunt bazate pe nişte mituri culturale care sunt transmise prin cărți, filme, media, prietenii tăi şi posibil chiar familia ta! Nu îţi face griji. Eu voi scrie câte un articol pentru fiecare mit şi voi descrie realitatea care stă în spate, susţinută de cercetări în psihologie.

4-6. IQ tău relaţional este unul stabil. Ai experienţe din lumea reală şi nu te laşi păcălit de mituri care sunt larg răspândite dar unele din credinţele tale nu sunt bazate pe fapte.

7-8. Felicitări! Eşti un spărgător de mituri! Eşti într-o poziţie foarte bună de a învăţa şi mai mult despre diferenţe gender şi comportament în relaţii.

Text: Ana NICULĂIEȘ, psiholog, Centrul de asistență psihologică www.consuela.md

Recomandări