Ceai de ceapă sau usturoi: cele mai indicate 5 ceaiuri în caz de răceală și gripă

Ceai de ceapă sau usturoi: cele mai indicate 5 ceaiuri în caz de răceală și gripă

Pe lângă faptul că te ajută să te hidratezi mai bine în această perioadă, au efecte uimitoare de ameliorare în caz de răceală și gripă. Consumă-le încă de la primele semne ale bolii şi te vei simţi mai bine.

 

 

Iată care sunt cele mai indicate:

Ceai cu lămâie și usturoi

Ingrediente:

2-4 căței de usturoi tocați;
3-4 felii de ghimbir proaspăt;
miere;
apă;
2-3 lămâi.

Mod de preparare:

Într-o cană cu apă fierbinte, pune 2-4 căței de usturoi tocat și 3-4 felii de ghimbir proaspăt. Acoperă și lăsă să stea cel puțin 20 de minute. Adaugă sucul de la 2-3 lămâi și miere după gust.

Se bea zilnic, pe toată durata bolii. 

Ceai cu ceapă și miere

Ceaiul de ceapă a fost folosit din timpuri străvechi ca remediu pentru răceală, gripă și tuse.

Ingrediente:

apă;
o jumătate de ceapă;
miere.

Mod de preparare:

Pune la fiert jumătatea de ceapă, după 10 minute ia vasul de pe foc și lasă să se răcească la temperatura camerei, după care adaugă miere duipă gust. Pentru o aromă mai bună poți adăuga câteva frunzulițe din ceaiul preferat.

Ceai de ghimbir și ceapă

Acest ceai este ideal în caz de răceală.

Ingrediente:

5 felii de ghimbir;
2 cepe mici
ceai verde (două plicuri sau două lingurițe);
3 cesti (850 ml) de apă;
1 vârf de sare.

Mod de preparare:

Spală ghimbirul și taie 5 felii, curăță 2 cepe mici și pune-le, împreună cu puțină sare și ceai verde în apă clocotită. Lăsă să se macereze în jur de 10 minute înainte de a-l consuma. După preferință, poți îndulci cu miere.

 

Ceai cu lămâie, scorțișoară și cuișoare

Ingrediente:

3 cești de apă;
suc de la o jumătate de lămâie;
1 baton de scorțișoară;
3 felii de ghimbir proaspăt;
o jumătate de linguriță de cuișoare;
o jumatate de lingură de turmeric;
puțin piper negru;
miere, opțional.

Mod de preparare: 

Adaugă toate ingredientele (cu excepția mierei) într-un vas și pune-l la foc. După ce a dat în clocot, redu temperatura lasă la foc timp de aproximativ 10 minute. După ce s-a răcit la 60 de grade, adaugă mierea și consumă-l imediat.

 

Ceai "fierbinte"

E mai mult decât un ceai, este un cocktail fierbinte care face minuni în caz de răceală sau gripă.

Ingrediente:

apă;
miere;
suc de lămâie;
whiskey;
cuisoare, opțional.

Mod de preparare: 

Într-o ceașcă cu apă fierbinte amestecă mierea, sucul de lamaie și 50 de grame de whisky și gata. Este bun de consumat, mai ales dacă ai frisoane!

Text: Sabina NICOLAEV

 

Recomandări