El este medicul lui Papa Francisc!

El este medicul lui Papa Francisc!

În 2004, pe atunci cardinalul Jorge Bergoglio, actualul Papa Francisc, îl cunoștea pe medicul chinez Liu Ming. Relația dintre medic și pacient a evoluat în ani și s-a transformat într-o frumoasă prietenie.

liu ming

Liu Ming este călugăr taoist, expert în medicina chineză și arte marțiale și l-a cunoscut pe Suveranul Pontif prin intermediul unei cunoștințe comune, preot. Acesta își amintește că s-au întâlnit pentru prima dată în biroul pe care Papa Farncisc îl deținea la acea vreme în catedrala mitropolitană.

"M-am așezat în fața lui iar el m-a privit îndelung în tăcere. În acel moment am avut senzația că îmi transmite gândurile sale, apoi mi-a vorbit de problemele sale de sănătate. Am început imediat un tratament cu acupunctură", a declarat medicul, precizând că s-au văzut de trei ori pe săptămână și de fiecare dată Papa Francisc se simțea mai bine, până când starea lui de sănătate s-a refăcut.

Medicul chinez a dezvăluit că Papa Francisc avea probleme cu inima, iar medicii îi recomandase o intervenție chirurgicală, operație care nu a mai fost necesară pentru că promblema de sănătate a fost înlăturată.

Liu Ming explică și secretul acestei terapii orientale.

"Atunci când un om se îmbolnăvește el are în organism și soluția/medicamentul pentru a rezolva problema de sănătate. Tot ce trebuie să facem mai întâi pentru a ne îmbunătăți viața este să ne cunoaștem inima. Papa și eu știm că în lume există un singur adevăr. Acesta se numește Dumnezeu, în China noi îl numim Tao", explică Ming, precizând că medicina chineză urmărește să atingă echilibrul în organism, deoarece un organism echilibrat are capacitatea de a se vindeca singur.

liu ming1

Mai mult, el a dezvăluit că de atunci a dezvoltat o frumoasă prietenie cu Papa Francisc, acesta fiind cel care i-a sugerat și numele fiicei sale - Maria Guadalupe.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări