Cel mai eficient mod în care poți folosi vitamina C în rutina ta de îngrijire

Cel mai eficient mod în care poți folosi vitamina C în rutina ta de îngrijire

Produsele cu vitamina C destinate pielii sunt foarte eficiente în lupta contra semnelor îmbătrânirii, datorită antioxidanților esențiali pe care le conțin. Pe de altă parte, astfel de produse pot provoca iritații dacă nu sunt utilizate în mod corect. Iată ce trebuie să știi pentru a obține cele mai bune rezultate cu produsele pe bază de vitamina C.

Vitamina C este un nutrient cunoscut și sub denumirea de acid ascorbic și acid L-ascorbic, în funcție de modul în care este obținut. Structural, este similar cu glucoza și este solubil în apă. Plantele și câteva animale sunt capabile să producă vitamina C pe cont propriu, dar oamenii nu o pot face, așa că ne bazăm pe surse externe, precum citricele și suplimente pentru a obține doza zilnică necesară.

De ce avem nevoie de vitamina C

Pe plan intern, vitamina C repară țesuturile deteriorate și stimulează sistemul imunitar. La exterior, este esențială pentru sănătatea pielii, adică obținerea și menținerea unui ten strălucitor. Mai multe studii au descoperit că acidul L-ascorbic nu numai că favorizează creșterea cantității de colagen, nutrient responsabil pentru elasticitatea pielii, dar ajută pielea să lupte împotriva îmbătrânirii cauzate de razele UV. 

O altă cercetare realizată la Universitatea de Stat din Oregon a descoperit că fumul de țigară sau vaporii, poluarea aerului și razele UV împuțineaza cantitatea de vitamina C la nivelul pielii, astfel încât utilizarea unui ser cu acid L-ascorbic este necesară pentru a menține strălucirea tenului.

Cum introduci vitamina C în rutina de îngrijire și cât de des o aplici

Fiind un ingredient activ, trebuie introdusă treptat, pentru a vedea cum reacționează pielea. În cazul în care folosești și alte ingrediente active, nu le combina, cel puțin la început.

Recomandat este să aplici vitamina C dimineața, pentru că ea luptă împotriva îmbătrânirii cauzată de radiațiile UV, îmbunătățind eficiența produselor cu protecție solară. Pentru început, aplic-o de 2-3 ori pe săptămână. Sursa 

Recomandări