Cel mai inteligent om de pe planetă este o elevă de 11 ani

Cel mai inteligent om de pe planetă este o elevă de 11 ani

Kashmea Wahi, o fetiță de 11 ani din Marea Britanie este cel mai inteligent om de pe planetă. Eleva a atins de curând cel mai mare scor al unui test IQ efectuat de Mensa: 162. Kashmea a devenit cea mai tânără persoană care a atins acest scor. Ea i-a devansat pe Albert Einstein și pe Steven Hawking. Ambii au obținut 160 de puncte la acest test.

IMG_2020

Cel mai inteligent om de pe planetă și-a păstrat modestia

“Este copleșitor să fii comparată cu Stephen Hawking sau Albert Einstein. Pare neverosimil. Cred că ar fi nevoie de multe realizări palpabile pentru oricine ca mine însămi pentru a ajunge să fiu în compania unor astfel de legende. Oricum, sunt foarte încântată”, a spus Kashmea, într-un interviu acordat publicației The Indian Express.

Kashmea Wahi a găsit testul din întâmplare

Testul Cattell III B Mensa este un proces de evaluare binecunoscut. Kashmea a dat de el jucându-se cu iPad-ul. A răspuns la cele 150 de întrebări ale testului, la care scorul maxim pentru adulți este de 160, pentru adulți, și de 162 pentru tineri sub 18 ani.

Fiica lui Vikas și Pooja Wahi, consultanți în IT, a rezolvat testul pentru a dovedi ceva părinților săi.

Părinții sunt în culmea fericirii

“Suntem în culmea fericirii. Chiar dacă am crezut întotdeauna că fata este foarte inteligentă, realizarea ei ne reasigură că posedă abilitatea respectivă. Dacă își va canaliza bine energia, va reuși ceva minunat”, au spus ei.

Cel mai inteligent om de pe planetă, validat de asociația Mensa

Kashmea este elevă la școala Notting Hill and Ealing Junior. Joacă tenis la nivel competitiv. A participat și la concursuri de șah, câștigând medalii și trofee.

“Pot să confirm că that Wahi Kashmea este cea mai tânără persoană care a obținut scorul de 162 în testul supravegheat care poate fi dat de persoane care au mai multe de 10 ani și jumătate”, a declarat un oficial al asociației Mensa (clubul celor mai inteligenți oameni de pe planetă)

Sursa

Recomandări