Cel mai mare pod de sticlă din lume, aproape de finalizare! Unde se află

Cel mai mare pod de sticlă din lume, aproape de finalizare! Unde se află

La finalul acestui an, va fi inaugurat cel mai lung pod fin lume. Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge este situat deasupra Parcului Național Tianmenshan din provincia chineză Hunan, iar construcția acestuia se află aproape de final.

Podul va avea o lungime totală de aproximativ 430 de metri și o lățime de circa 6 metri. Construcția se va afla la o distanță de aproximativ 300 de metri deasupra solului.

Inginerii chinezi au luat decizia de a realiza podul din sticlă, pentru a le permite vizitatorilor să admire peisajele fabuloase ale zonei. Primii turiști vor putea vizita podul de sticlă la finele anului 2016. Până acum, nu a fost anunțată data oficială a inaugurării.

În scopul de a reduce vibrațiile, care ar putea afecta structura podului, acesta a fost echipat cu peste 70 de bile de sticlă, fiecare cântărind circa 750 de kilograme, a spus Wan Tianbao, inginerul-șef al proiectului, pentru China Daily.

Specialiștii au realizat peste 100 de teste, pentru a demonstra că podul rezistă la o greutate echivalentă cu cea a 800 de oameni, notează mediafax.ro.

"Nu vom avea doar un leagăn atașat de pod, ci trei leagăne, inclusiv un leagăn gigant, care are o lungime totală de aproximativ 170 de metri", a declarat Joe Chen, directorul general adjunct al Zhangjiajie Canyon Tourism Management Company, într-un interviu acordat pentru Inhabitat.

Sursa

Recomandări