Cele 7 secrete ale imunității

Cele 7 secrete ale imunității

Imunitatea organismului nu reprezintă doar rezistența împotriva răcelilor, ci este capacitatea organismului de a se apăra de oricare altă boală.

viroza

Dacă înțelegem acest mecanism, înțelegem că imunitatea este un aspect de care ar fi bine să ne preocupăm, în orice perioadă a anului.

Imunitatea organismului se obține, așadar, prin echilibrul celor 7 elemente principale care o compun:

1. Apa
2. Alimentația
3. Efortul fizic și odihna
4. Starea emoțională și gândurile
5. Detoxifierea și deparazitarea
6. Soarele și contactul cu natura
7. Plantele medicinale

Ce ar fi indicat să mâncăm în această perioadă?

Alimentația noastră este bine să fie bogată în fructe și legume. Tocmai s-a încheiat sezonul fructelor de pădure, care sunt niște „bombe” de imunitate. Ar fi bine să ne facem provizii de fructe de pădure (afine, merișoare, zmeură, mure), pe care să le păstrăm la congelator și sa le consumăm periodic pe parcursul sezonului rece.

Ar fi bine să nu lipsească din alimentația noastră zilnică fructele prosapete, în prima parte a zile și salatele de legume, în a doua parte a zilei.

home_quesaberdelascalorias

Care sunt alimentele recomandate pentru imunitate?

Alimentele recomandate pentru imunitate sunt fructele și legumele crude și proaspete. Pe lângă acestea mai sunt pulberile din plante și superalimente cum ar fi: orz verde, ashwagandha, măceșe, cătină, astragalus. Aceste pulberi sunt plante deshidratate care păstrează întreaga putere a plantei într-o formă ușor de păstrat și administrat.

Care este alimentul sau planta-minune, la care putem apela toamna?

Strugurii și cătina. Struguri, ca atare și sucul proaspăt de struguri, sunt foarte bogați în rezveratrol (un antioxidant foarte puternic) și pe lângă asta, sprijină detoxifierea organismului.

Răcelile nu sunt altceva decât mijloace prin care corpul nostru se detoxifică, de aceea ar fi bine să detoxifiem noi preventiv organismal, iar strugurii sunt ideali pentru asta.

Cătina este, de asemenea, un panaceu care sprijină imunitatea, precum și celalalte funcții ale organismului. Consumul frecvent de cătină va ține departe nu numai răcelile, ci și celalate boli.

De ce trebuie să ne ferim să mâncăm, ca să nu ne scadă imunitatea?

Zahărul! Zahărul este inamicul numărul 1 al imunității. 1 litru de suc cu zahar din comerț scade imunitatea cu 96% și atunci ne mirăm că am răcit? Feriți-vă de zahăr și de toate produsele care conțin zahăr. Căutați produse pentru imunitate fără zahăr și țineți copii departe de dulciurile nocive. Îndemnați-i să mănânce fructe dulci și gustoase.

Pe lângă toate acestea, este important să vă preocupe sănătatea voastră și să faceți totul pentru a preveni, nu pentru a trata.

Un stil de viață sănătos vă va feri de răceli și boli, iar atunci când acestea vor veni, se vor face niște forme foarte ușoare, care țin 1-2 zile și trec ușor. Putem spune chiar că o răceală pe an este benefică, pentru că se elimină diverse toxine prin secrețiile abundente care o însoțesc.

În sănătate nu există secrete, există lucruri simple care fac minuni, iar aceste lucruri sunt la îndemâna fiecăruia:

- apa alcalină în cantitate corespunzătoare;

- alimente integrale și proaspete;

- echilibru între mișcare fizică moderată și odihnă;

- gândirea pozitivă și management-ul stres-ului;

- dezintoxicarea periodică a organismului;

- contactul cu natura, indiferent de vreme;

- plante medicinale corect alese.

Text: Anca IENIN, farmacist, consultant în nutriție

Recomandări