Cele mai bune soluţii ca să ameliorezi rapid simptomele de răceală și gripă

Cele mai bune soluţii ca să ameliorezi rapid simptomele de răceală și gripă

Răceala și gripa sunt infecții respiratorii ușor de contactat, mai ales în sezonul rece, de obicei din noiembrie și până în martie, de aceea este bine să respecți unele reguli care reduc riscul de a lua virusul. Totuși, atunci când simți că un virus de răceală începe să își facă simțită prezența în organismul tău, poți lua câteva măsuri care te vor ajuta să ai o stare mai bună până a doua zi.

Usturoi crud

Poate că nu este cel mai plăcut remediu pentru că are un miros puternic, dar te asigurăm că usturoiul crud este excelent pentru întărirea sistemului imunitar și are proprietăți antimicrobiene. Poți să-l spargi în bucăți mici și să-l înghiți ca și cum ai lua o pastilă sau îl poți consuma împreună cu alte alimente. În zilele în care organismul trebuie să facă față simptomelor cauzate de un virus de răceală ai nevoie de hrană mai sănătoasă. Alege alimente bogate în proteine, cum ar fi carne slabă, pește sau leguminoase, alimente din cereale integrale și legume, care conțin antioxodanți.

Ceai cu ghimbir

Beneficiile pentru sănătate ale rădăcinii de ghimbir au fost promovate de secole, dar acum avem dovezi științifice despre proprietățile sale curative. Câteva felii de rădăcină de ghimbir proaspătă în apă clocotită pot ajuta la calmarea tusei sau durerii în gât. Ghimbirul include antioxidanți care pot ajuta la decongestionarea căilor respiratorii și pot grăbi vindecarea. Un efect mai puternic în acest sens îl are hreanul.

Bea multă apă

Dacă ești hidratat cum trebuie, unele simptome se vor ameliora, cum ar fi gâtul inflamat și nasul înfundat. De aceea, imediat cum ți-ai dat seama că ai răcit, consumă mai multă apă decât de obicei. Evită cafeaua și băuturile alcoolice, deoarece acestea au efecte diuretice și grăbesc deshidratarea.

Turmeric cu miere

Turmericul și mierea reprezintă două dintre cele mai puternice antibiotice naturale, care pot vindeca un spectru larg de boli. Turmericul conține curcumină, un polifenol care are peste 150 de calitățti terapeutice, printre care cele de antioxidant, antiinflamator și anticancerigen. Mulți oameni au afirmat că au îndepărtat răceala fără medicamente, doar cu acest amestec de ”miere cu turmeric”.

Moringa

"Arborele Vieții", "Copacul lui Dumnezeu" sau "cel care nu moare nicioada", Moringa este o planta extrem de prețioasă pentru că putem să folosim de la ea totul, de la rădăcină până la ultima frunză. Un studiu recent a scos în evidență beneficiile frunzelor de moringa pentru combaterea răcelilor, febrei, diareei, durerilor și anumitor afecțiuni cutanate. De asemenea, a fost reliefată acțiunea antioxidantă, antiinflamatorie și antivirală a acestor frunze-minune.

Miere cu lămâie

Mierea posedă o varietate de proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Mierea adăugată în ceaiul cu lămâie poate ușura durerea în gât. Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că oferind copiilor 10 grame de miere înainte de culcare, s-a redus gravitatea simptomelor de tuse. Nu trebuie să dați niciodată miere unui copil mai mic de 1 an, deoarece mierea conține adesea spori botulinici, iar sistemul imunitar al sugarilor nu este capabil să le elimine.

Atât mierea, cât și lămâia furnizează organismului vitamina C și ajută la prevenirea gripei, întărind sistemul imunitar.

Oțet de mere

Adaugă 2 lingurițe de oțet de mere la o jumătate de ceașcă de apă și bea amestecul de 3 ori pe zi, ca să scapi mai repede de gripă. Bea cel puțin încă o jumătate de ceașcă de apă după amestecul cu oțetul de mere, pentru ca acidul din oțet să nu rămână pe dinți și să le afecteze smalțul.

Spune-ne în comentarii la ce metode apelezi pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei?

Text: Alina MATEI

Recomandări