Cele mai importante 10 rezoluții pentru Noul An

Cele mai importante 10 rezoluții pentru Noul An

A trecut deja o săptămână din noul an și este timpul să trecem la treabă.

pic

Iată o listă de rezoluții pentru următoarele 12 luni:

1. Citește cel puțin o carte pe lună. Nu contează dacă citești Marcel Proust sau Gabriel García Márquez, sau orice alt roman autohton: întocmește o listă cu 12 titluri de carte pe care vrei să le citești în acest an.

2. Fă un control medical general. Verifică inclusiv nivelul de colesterol și tensiunea arterială. Include acest obicei în lista ta de priorități... Amintește-ți că multe boli pot fi prevenite dacă sunt diagnosticate la timp.

3. Fii atentă la ce mănânci. O vorbă spune că suntem ceea ce mâncăm, așa că adoptă o dietă echilibrată, introdu în alimentația ta mai multe legume și carne slabă, cereale și fructe; mai puține grăsimi și zahăr și mai multe proteine și carbohidrați.

4. Fă sport. Fie că mergi la sală sau faci exerciții acasă, mișcarea trebuie să facă parte din rutina ta zilnică. Rezervă câteva ore pe zi/săptămână pentru a te menține în formă.

5. Nu fuma sau redu consumul de tutun. Vei vedea în timp beneficiile renunțării la fumat asupra sănătății tale.

6. Redu nivelul de stres. Încearcă tehnici de relaxare, fă sport sau cere ajutor profesionist dacă nu reușești să scapi de anxietate.

7. Dedică mai mult timp lucrurilor care îți plac. Petrece mai mult timp cu copiii, citește, joacă tenis, cântă, învață o limbă străină... Găsește ceva de care ești pasionată și depășește-ți starea de comoditate. Categoric nu petrece timpul liber în fața televizorului.

8. Ajută pe cineva la nevoie. Fie că ajuți o bătrânică să urce scările, îi ții ușa deschisă sau oferi locul cuiva în transport, întotdeauna există cineva în jurul nostru care are nevoie de ajutor.

9. Călătorește în locuri în care nu ai mai fost. Ieși din rutină și călătorește. Mergi în excursii, cunoaște locuri și oameni noi. Nici nu știi ce perspective se pot deschide.

10. Nu te pedepsi dacă nu reușești să îndeplinești toate rezoluțiile propuse la început de an. Cel mai important este să rămâi, în continuare, optimistă!

Sărbători Fericite!

Text: Alina MATEI

Recomandări