Cercetătorii au stabilit după câte întâlniri ar trebui să faci sex!

Cercetătorii au stabilit după câte întâlniri ar trebui să faci sex!

Ştiau fetele din Sex and The City ce ştiau, atunci când promovau regula sexului la a treia întâlnire.

sex1

O echipă de cercetători din Canada au studiat relaţiile dintre cupluri pentru a afla după a câta întâlnire este bine să se treacă de la romantism la sex.

Potrivit canadienilor, două persoane care abia s-au cunoscut le ste recomandat să nu treacă la acţiune din prima, ci să-şi dea timp pentru a se cunoaşte şi a se obişnui unul cu prezenţa celuilalt. Acest timp este foarte important pentru a-ţi da seama dacă într-adevăr vrei sau nu să continui relaţia.

Potrivit sondajului, la prima întâlnire mai mult de 60% dintre bărbaţi şi femei cu vârsta cuprinsă între 16-30 ani (au fost chestionaţi peste 4 mii de persoane) nu sunt dispuşi să facă sex de la prima întâlnire.

Pentru a doua întâlnire cercetătorii recomandă o apropiere fizică faţă de partener/ă, dar nu sex, glume cu tentă sexuală sau confesiuni intime şi abia după o a treia întâlnire romantică partenerii pot să se apropie fizic. Şi tot după a treia întâlnire se poate întâmpla ca partenerii să se despartă, şi asta pentru că au avut timp suficient să-şi dea seama dacă vor sau nu să continuie relaţia.

Respondenţii au recunoscut că anume după a treia întâlnire, în 90% din cazuri, au reuşit o apropiere intimă cu partenera/partenerul.

Nu ştim cât de inspirat este sfatul cercetătorilor canadini, cert este că sexul la prima întâlnire vine la pachet cu multe riscuri. Unul dintre acestea ar fi că bărbaţii nu iau în calcul adesea varianta unei relaţii serioase dacă femeia cedează chiar din prima seară.

În fond, doar tu poţi să decizi după câte întâlniri ar trebui să faci sex? Nu lăsa ca răspunsul la această întrebare să depindă de bărbatul cu care eşti, ci doar de tine şi de valorile tale. Într-o relaţie ar trebui să te simţi confortabil, să fii tu însăţi dincolo de prejudecăţile celui căruia "îi cedezi".

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări