Cercetătorii israelieni: într-un an vom avea un tratament care va lecui complet cancerul

Cercetătorii israelieni: într-un an vom avea un tratament care va lecui complet cancerul

O echipă de cercetători israelieni anunță că au ajuns la un tratament efectiv împotriva cancerului, care va fi disponibil în cursul anului viitor, informează Jerusalem Post. Informația a fost preluată de New York Post și s-a răspândit în întreaga lume.

 

 

Noul tratament împotriva cancerului a fost dezvoltat de Accelerated Evolution Biotechnologies, sub conducerea dr. Ilan Morad.

”Suntem de părere că în decurs de un an vom oferi un tratament care va lecui complet cancerul. Tratamentul descoperit de noi va acționa eficace chiar din prima zi a administrării, va dura undeva în jurul câtorva săptămâni, va avea efecte secundare minimale și nu va costa mai mult decât altele prezente deja pe piață”, a declarat pentru sursa citată Dan Aridor, directorul companiei Accelerated Evolution Biotechnologies.

Tratamentul, care are denumirea MuTaTo, va utiliza o schemă care combină utilizarea peptidelor anticancerigene și a unei toxine care suprimă celulele canceroase.

Schema de tratament va fi particularizată pentru fiecare pacient, în funcție de tipul de cancer de care suferă, a mai menționat dr. Ilan Morad.

Lipsa unor detalii mai aprofundate despre acest tratament a născut numeroase semne de întrebare în lumea științifică și medicală.

Prima dintre ele face referire tocmai la capacitatea tratamentului de a vindeca mai multe tipuri de cancer. Dar, în termeni generali, cancerul definește în momentul de față mai mult de 200 de boli, iar tocmai tipurile diferite cer tratamente diferite, fiind de menționat că acesta poate diferi de la un pacient la altul.

”Un singur glonț magic împotriva cancerului sună extraordinar, dar puțin probabil. E ca și cum te-ai aștepta ca aceeași metodă prin care îți repari mașina de spălat vase să funcționeze și în cazul automobilului. Tocmai această diferență între tipurile de cancer face să avem tratamente diferite pentru fiecare dintre ele”, a comentat prof. dr. David Grimes, președintele unei fundații australiene de luptă împotriva cancerului, pe Twitter.

O altă problemă majoră a anunțului făcut de compania israeliană de biotehnologie este faptul că tratamentul nu a fost testat clinic pe subiecți umani, ci doar pe cobai, ceea ce reprezintă că până la administrarea lui în mod curent va fi necesară o lungă serie de teste pentru a-i dovedi eficiența și siguranța.

”Testele clinice durează ani de zile și ei nici măcar nu le-au început. De fapt, după cum declară, tratamentul se găsește într-o stare preclinică, în teste efectuate pe cobai, ceea ce înseamnă că sunt la ani distanță de începerea testelor clinice. De asemenea nu este foarte clar dacă s-a cristalizat un proces de producție al medicamentului”, declară, pentru IFLScience, prof. dr. Henning Waclzak, directorul departamentului de Biologie a Cancerului, de la University College London's Cancer Institute.

Încă un argument al celor care au primit cu scepticism tratamentul vindecător al cancerului este faptul că anunțul nu a fost publicat într-o publicație științifică și niciun alt savant nu poate face o expertiză temeinică a acestui proces.

”Nu există nicio bază științifică care să dovedească temeinicia anunțului făcut. Niciun cercetător serios în acest domeniu nu va face niciodată un anunț cu o asemenea îndrăzneală fără să ofere date credibile care să-l susțină. E o joacă cu speranțele a milioane de pacienți care suferă de această boală, fără să ofere nicio susținere credibilă, ceea ce mi se pare îngrozitor”, a mai declarat prof. dr. Henning Waclzak.

Rămâne speranța ca toți cei care nu au o părere foarte bună despre anunțul făcut de Accelerated Evolution Biotechnologies să se fi înșelat, iar compania israeliană chiar să fi descoperit un tratament care va salva milione de vieți. Sursa

Recomandări