Codul bunelor maniere când mergi la o nuntă. 5 reguli de la care nu trebuie să te abați

Codul bunelor maniere când mergi la o nuntă. 5 reguli de la care nu trebuie să te abați

Nu numai mirii trebuie să respecte unele reguli de conduită la nuntă, ci și invitații. Cu cât ai o relație mai apropiată cu mireasa sau cu mirele, cu atât trebuie să ai grijă să te comporți exemplar.

Mulți dintre cei care merg prima dată la o nuntă întâmpină dificultăți în a ține pasul cu toate tradițiile sau obiceiurile și pot comite unele gafe fără să își dea seama. Dacă vrei să faci o bună impresie, ar trebui să ții cont de unele reguli generale de bune maniere, astfel încât să nu încurci cu nimic desfășurarea evenimentului și să nu atragi priviri dezaprobatoare.

Iată care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le știi:

Răspunde la timp la invitație

Poate că ți se pare evident că, odată ce ai primit o invitație, trebuie să dai și un răspuns. Însă ai fi surprinsă de câte ori mirii trebuie să confirme prezența la nuntă a multor invitați care au uitat să le dea un răspuns. Pentru ei, numărul invitaților este extrem de important, întrucât trebuie să stabilească porțiile de mâncare necesare, precum și așezarea invitaților la mese. Odată ce ai anunțat că participi, trebuie să te ții de promisiune. Nimic nu este mai deranjant pentru cei care organizează nunta decât să se trezească cu locuri goale la mese și multe meniuri în plus de mâncare, pe care trebuie să le plătească din propriul buzunar. 

Alege cadoul perfect

Tot mai multe cupluri aleg să își întocmească o listă cu lucrurile de care au nevoie pentru a-și începe viața împreună. Dacă mergi la o nuntă la care mirii au ales să renunțe la tradiționalul plic cu bani, atunci trebuie să te interesezi din timp de cadoul pe care vrei să îl oferi. Cadoul perfect trebuie să se încadreze în bugetul de care dispui, să le fie util mirilor și să fie un lucru pe care și ție ți-ar plăcea să îl primești. Nu uita să te consulți înainte cu mirii, astfel încât să afli dacă există un sistem prin care invitații să poată vorbi între ei și să se asigure că nu vor cumpăra mai mulți același cadou. 

Nu aduce persoane neinvitate

Dacă nu ai bifat „+1” pe invitația la nuntă, atunci evită să aduci cu tine un partener. Excepție fac cazurile în care te-ai consultat înainte cu mirii, iar aceștia au fost de acord. Dacă pe invitația la nuntă nu scrie de posibilitate de a mai merge cu cineva, cel mai simplu este să suni și să întrebi. Să aduci la o nuntă o persoană care nu a fost invitată te pune atât pe tine, cât și pe partenerul tău, dar și pe miri într-o situație inconfortabilă și stânjenitoare. 

Nu ajunge ultima la petrecere

La petrecerea care are loc după cununia religioasă, există obiceiul ca mirii să stea la intrarea în local, pentru a-și întâmpina invitații și a ciocni cu ei un pahar de șampanie. De aceea, să ajungi ultima la petrecere poate fi interpretat drept un gest de lipsă de respect. Nu numai că mirii vor fi ocupați cu alte lucruri și se vor simți obligați să te întâmpine, dar este posibil și să întrerupi un moment special atunci când intri în local. 

Nu te îmbrăca în alb

Dacă pe invitația la nuntă nu este specificat că toți invitații trebuie să se îmbrace în alb, atunci aceasta este singura culoare pe care nu ai voie să o porți când mergi la o nuntă. Deși pare o regulă evidentă, există numeroase cazuri în care unele domnișoare sunt confundate cu mireasa, pentru că își aleg rochii lungi, albe. Nu numai că riști să ajungi într-o situație jenantă, dar cu siguranță nicio mireasă nu va aprecia faptul că una dintre invitate încearcă să atragă toată atenția. De asemenea, ține cont că ținuta ta trebuie să se încadreze în limitele decenței. Asta înseamnă că decolteurile extrem de adânci sau rochiile ori fustele de o palmă sunt mai potrivite pentru alte ocazii, nu pentru o nuntă. Sursa

Recomandări