Concluzia oficială Samsung. De ce au explodat telefoanele Galaxy Note 7

Concluzia oficială Samsung. De ce au explodat telefoanele Galaxy Note 7

Investigația Samsung legată de problemele smartphone-ului Galaxy Note 7 s-a încheiat, iar producătorul coreean a prezentat concluziile oficiale ale anchetei, explicând de ce au explodat telefoanele.

Samsung-Galaxy-Note-7-1024x684

Șapte sute de specialiști de la trei firme diferite au verificat 200.000 de telefoane şi 30.000 de baterii suplimentare. Concluzia investigației arată ca vinovate pentru explozia telefoanelor din ambele loturi au fost bateriile defecte, așa cum s-a bănuit. Electrodul negativ era curbat în colţul din dreapta sus al bateriei şi vârful acestuia ajungea într-o zonă curbată în care nu avea ce să caute, ceea ce cauza un scurt-circuit.

Bateriile telefoanelor care au avut rol de înlocuitor şi care au explodat la rândul lor au avut de suferit din cauza sudurii defectuoase care a rupt izolaţia din zona electrodului pozitiv. În plus, ca factor agravant, unele baterii au fost complet lipsite de bandă izolatoare.

În urma acestor remarci tehnice, Samsung a concluzionat, la 5 luni de la primele incidente, ceea ce am bănuit de la bun început: că de vină sunt bateriile defecte şi grăbirea procesului de producţie.

Drept urmare, defecțiunile la Note 7 par vor întârzia lansarea Samsung Galaxy S8, ceea ce a nemulțumit fanii smatphone-urilor din seria Galaxy, cu toate că Samsung S7 nu a fost o mare surpriză. Însă, S8 se anunță că va avea schimbări majore și va fi lansat în aprilie.

Sursa

Recomandări