"Confesiunile unei femei", de Debra Dean

"Confesiunile unei femei", de Debra Dean

Debra Dean nu a adunat laolalta povesti siropoase, fara noima ci marturii ale vietii asa cum este perceputa aceasta in diferite momente. Inca de la publicare, "Confesiunile unei femei" a reusit sa se situeze in lista cartilor care au ceva de oferit atat femeilor, cat si barbatilor.

Cunoasterea, pana la urma este mai usor de abordat atunci cand altcineva se ocupa de deslusirea anumitor evenimente si fapte reale. Acestea se muleaza pe diverse tipologii umane, asa ca vor fi clipe atunci cand citesti cartea, cand te vei identifica cu cele descrise  mai mult decat ai fi crezut.

Vocea autoarei reuseste sa surprinda in povesti scurte, dar nelipsite de esenta, toate detaliile care unora li s-ar fi parut normal sa le gaseasca insirate in romane nesfarsit de lungi. Astfel, greutatea textului este relativa, pentru ca in ziua de azi, tendinta este sa te bucuri cu greu de o pauza in care te poti relaxa citind un roman de 500 de pagini. Astazi, lectura se face pe fuga, asa ca autoarea iti ofera prilejul sa iei cunostinta de anumite lucruri intr-un timp record. Cele 10 povestiri, desi relatate din perspectiva autoarei ale carei marci gramaticale sunt vizibile prin prezenta persoanei I si a subiectivitatii, mai contin si marci ale persoanei a 3-a, alaturi de existenta monologului.

Citeste si tu aceasta carte si vezi daca autoarea bestseller-ului "Madonele din Leningrad" a reusit inca o data sa te captiveze.

Recomandări