Cosmin Neidoni. Lecțiile vârstei de 40 de ani!

Cosmin Neidoni. Lecțiile vârstei de 40 de ani!

Viața fiecăruia dintre noi seamană cu un Bildungsroman. Experiențele trăite, oamenii pe care-i întâlnim, iubirile pe care le-am avut – toate se pot cristaliza, devenind în timp mici lecții de viață. Avem datoria de a le fi reazem celor de lângă noi. Acest gând – de a fi reazem – a devenit resortul celor 30 de lecții învățate pănă la 40 de ani!

1. Lumea, atât timp cât nu ai nicio opțiune, nicio direcție, este un loc fără sens. Dă-i tu unul!

2. Întreaga viață, dacă nu o așezi sub nimbul unei povesti, al cărei autor ești tu, seamană cu o gară ale cărei trenuri vin și pleacă fără noimă.

3. Fiecare om trăiește cu propriile adevaruri, căci adevarul absolut, dacă există îndeobște așa ceva, nu servește fericirii noastre.

4. Nu investi pe nimeni cu putere de salvator, nu îți așeza fericirea în mâinile nimănui, ci doar în mâinile tale.

5. Împrejurările vieții, de cele mai multe ori nu pot fi schimbate, ci doar modul în care ne raportăm la ele.

6. Binele și răul sunt deopotrivă prezente. Avem mereu opțiunea de a deplânge răul lumii sau a credita binele ei.

7. O persoană pe care ai iubit-o, o poți urî apoi, sub raport diferit, cu egală intensitate.

8. Inteligența unui om, atunci când nu e însoțită și de un caracter frumos, nu servește la nimic bun!

9. Un conflict în care ai abdicat de la propria verticalitate pentru a face față adversarului nu se poate numi nicicând victorie.

10. Deși există numeroase mijloace de (in)formare, cititul este principalul mod în care poți învăța lucruri noi și interesante

11. Atunci când, într-un context greu de viață, ți se face un bine, ești dator să procedezi la fel într-o situație similară.

12. Nu poți fi niciodată pe placul tuturor, indifrent ce ai face. Nici nu trebuie.

13. Nu fi niciodată posedat de bunurile pe care le posezi, indiferent care sunt acestea.

14. Să nu eviți niciodată un efort decât în numele unui efort și mai mare.

15. Omul, doar în calitatea lui de părinte, are puterea de a iubi necondiționat. Mi-aș dori să nu am dreptate!

16. A birui împuținarea de suflet este cea mai frumoasă biruință a omului.

17. Atunci când ești supărat, evită să acționezi sub efectul primului impuls.

18. A cuceri o femeie înseamnă, înainte de orice, a-i căștiga încrederea și respectul, deschizându-i inima. Apoi ți se va dărui fără limite.

19. Atunci când inima ți se bucură nu lăsa rațiunea să umbrească seninul ei printr-un raționament care să-i valideze deșertaciunea.

20. Când ai vise, nu le încredința unui om, ci scrie-le pe un zmeu și lasă-le să se înalțe spre cer!

21. Noi, indiferent de numarul implinirilor profesionale, nu traim cu adevarat decât atunci cand trăim în suflerul celor ce ne iubesc.

22. O mare dragoste, se salvează pe sine, iesind de sub capriciile nevoii de a triumfa, atunci când se transformă în prietenie, altfel e perisabilă.

23. Uneori o stare de spirit pe care o poți înțelege, o emoție pe care o poți exprima, este mai importantă decât un seminar de filosofie.

24. Ajunge lumii amarul ei, ieși în afara casei tale, arătându-ți chipul senin, nu spori negura vieții nimanui, cu negura ta!

25. Nu există fericire în formă continuă. Nu o aștepta, crezând că odată atinsă va șterge toate asrprimile vieții. Bucură-te zilnic de ceva. Fericirea ta e dată de suma bucuriilor tale mărunte.

26. Am învățat că nu doar răul, ci și bucuria neîmpartăsită, poate fi o povară!

27. A iubi sau a fi fericit nu are de a face cu perfecțiunea, ci mai degrabă cu arta de a nu complica peste măsură lucrurile, de a ști să te bucuri de ele așa cum îți sunt date, în imperfecțiunea lor.

28. Unoeri este mai important a trăi in pace cu tine însuți decât a avea dreptate cu orice preț!

29. Bucură-te de darurile vieții tale. Fiecare are propria sa menire, fiecare prorpiul colac de salvare. Nu te supăra pe un smochin că nu știe să facă cireșe. Menirea lui e sa facă smochine.

30. În materie de credință urmez pariul lui Pascal: crede, dacă Dumnezeu nu există, nu ai pierdut nimic. Dacă El există, iar tu nu crezi, ai pierdut totul.

Mai multe despre Cosmin Neidoni citiți AICI!

Recomandări