Creatorul GIF-ului a decedat din cauza Covid-19

Creatorul GIF-ului a decedat din cauza Covid-19

Creatorul GIF-ului, Stephen Wilhite, a murit în Statele Unite ale Americii, cauza fiind infectarea cu Covid. Decesul a fost confirmat într-un necrolog, în care este specificat faptul că acesta a murit la doar câteva zile după ce a împlinit 74 de ani, conform NBC. Cauza morții este infectarea cu Covid-19, lucru confirmat de soția sa.

Stephen Wilhite, carieră

Stephen Wilhite și-a început cariera la primul mare furnizor comercial de servicii online, Compuserve.

Creatorul formatului de imagine grafica digitală  a creat Graphics Interchange Format (GIF), pentru a comprima imaginile și a le face accesibile pentru vitezele timpurii ale modemului, în timp ce lucra la Compuserve.

GIF-ul folosit de milioane de oameni

GIF-ul a devenit principala metodă de transmitere a emoțiilor și de comunicare din social media. Formatul GIF a fost folosit ca o modalitate convenabilă de a afișa grafice, desene și animații simple.

Stephen Wilhite s-a retras la începutul anilor 2000 și și-a petrecut timpul în excursii cu cortul și călătorind

GIF, declarat cuvântul anului

GIF a fost declarat cuvântul anului, în 2012 de către Oxford American datorită revenirii sale în atenția publicului, în special în rândul bloggerilor, pe Tumblr.

În 2013, Wilhite a primit premiul Lifetime Achievement Award, în cadrul Webby Awards, pentru invenția și contribuția sa în cultura internetului.

A fost un moment minunat din viața sa să meargă la New York și să câștige acel premiu, însă, ar fi trebuit să-l onoreze mult mai devreme - a declarat Kathaleen Wilhite

Pronunțarea cuvântului GIF, disputat

De-a lungul anilor, s-a tot dezbătut modalitatea pronunțării cuvântului GIF. În 2013, Wilhite a declarat că se pronunță cu un „g” moale, la fel ca marca de unt de arahide „Jif”.

GIF, încă pronunțat greșit

Cu toate că Stephen Wilhite, creatorul formatului de imagine grafica digitală, a încercat să lămurească dilema pronunției, unii încă folosesc un „g” tare atunci când folosesc cuvântul.

Sursa

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări