Cristina Costov, autoarea romanului “Târfa”: ”În acest roman se vor regăsi multe femei, dar puține o vor recunoaște!”

Cristina Costov, autoarea romanului “Târfa”: ”În acest roman se vor regăsi multe femei, dar puține o vor recunoaște!”

Cristina Costov, membră a Uniunii Scriitorilor Europeni, autoarea care bulversează opinia publică cu romanul său, “Târfa”, a dat curs unui interviu pentru www.thewoman.md, unde a răspuns unei serii de întrebări mai mult sau mai puțin indiscrete.

12227655_503430926500886_5612028487505893740_n

Lansarea oficială a romanului “Târfa” va avea loc pe 14noiembrie, la Biblioteca Națională, începând cu ora 12.00.

Cine este scriitoarea Cristina Costov, de unde vine ea?

Cristina Costov vine dintr-o dinastie de profesori. Părinții și buneii au studii pedagogice, bunica fiind profesoara la limba și literatura română. A copilărit într-un orășel de la nordul Moldovei, Ocnița. A absolvit Drept Penal și își scrie teza de master la Psihologie. Este căsătorită și are doi copii.

A început să scrie după ce a trecut printr-o dramă, care a impus-o să-și expună gândurile și părerile pe foaie. Empatizează cu sorțile oamenilor ce au trecut prin greutăți, de aceea scrie dramatic, atingând probleme interne capsulate adânc în suflet.

tarfa

De ce anume ”Târfa”, care se anunță a fi un roman foarte controversat?

Deoarece îmi place să le zic lucrurilor pe nume. Fiindcă sunt directă și nu vreau să voalez adevărul evident. Sexul mereu a existat în viața omului, dar acțiunile sexuale permanent au fost un tabu pentru societate.
Oamenii preferă să vorbească în șoaptă despre viața lor intimă, dar să puncteze cu degetul la cei ce nu acționează conform standartelor sociale.

Eu am ”dezbrăcat” de taine viața unei femei, bântuită de diverse emoții acerbe, provocate de o viață fără de principii.

În acest roman, cu denumire șocantă, multe femei se vor regăsi, dar puține vor recunoaște că au trecut prin experiențe nefericite, de ordin sexual.

Cine este protagonista romanului?

Ce este mai încurcat decât conștiința unei femei prin care fulgeră mii de gânduri, idei și vise, care se intersectează cu puterea instinctivă a trupului?

Ce ai face tu dacă ai nimeri în situații complicate ale vieții precum eroina romanului ”Târfa”?
Ce ar zice lumea din jur, dacă ar afla de trecutul tău ”glorios”?
Ai putea depăși umilința?

Cum să scapi de sechele interne și să nu ajungi să-ți fii propriul judecător?

Toate aceste răspunsuri le veți afla de la Eva, protagonista romanului ”Târfa”.

Multe femei pe parcursul vieții se confruntă cu hărțuirea și abuzul sexual. Conform statisticilor, majoritatea nu-și denunță agresorii, rămânând traumatizate pe tot restul vieții. Cineva chiar își pierde acel pilon pe care se ține demnitatea, conformându-se cu inevitabilul și acceptând doar instinctele, uitând de conștiință.
Eva este un personaj multilateral, care întruchipează în sine destinul nefericit a mai multor femei contemporane.
Și chiar dacă are de înfruntat multe lupte interne vizavi de viața sa sexuală, Eva reușește să-și salveze sufletul, purificându-se prin dragoste necondiționată. Acestea au fost premisele care au pus baza romanului meu, anume aceste gânduri au și servit ca sursă de inspirație.

De ce ai ales un nume biblic?

Am hotărât să numesc eroina principala a romanului “Târfa” cu nume biblic, numele primei femei, deoarece primul păcat vine totuși de la Eva. Iar cartea are simbolic 13 capitole în care protagonista se curăță, dând șanse și altor femei să creadă că se pot tămădui după o viață plină de păcate. Romanul fiind un purgatoriu adevărat pentru inima Evei. Când iertarea de sine contează mai mult decât iertarea divină!

Cum crezi că va fi primit romanul de către cititori?

Romanul ”Târfa” poate deveni și educativ, dar scenele demente din text vă vor pune pe gânduri ca să puteți urmări dintr-o parte viața unei femei ce a decis să se purifice de amprenta de târfă!

De ce ai hotărât ca romanul să vadă lumina tiparului la o editură din România și nu în Republica Moldova?

Eram sigură că acest roman nu va fi atât de ușor de editat, dar am încercat și am reușit. Din prima am decis să mă adresez la editura ”Papirus media” din orașul Roman, România. Am fost sigură că editurile din Republica Moldova nu se vor apuca să editeze astfel de scriere și expunere, deoarece oamenii din țără sunt foarte inhibați și pretind că sexul este un tabu. Iar cel ce scrie despre problemele sau patologiile sexuale la sigur nu se comformează cu standartele impuse de societate.

Cu siguranță, în R. Moldova romanul va fi criticat cel mai mult, deoarece oamenii, odată ce au văzut denumirea, își fac impresii negative, judecând despre aparențe. Însă romanul are un sens mult mai profund.

Conținând multe punți de purificare a unui suflet pierdut în întinăciunea trupească tatuată de instincte.

Știu că pregătești alte două cărți. Povestește-ne mai multe…

Voi edita și o carte cu povestiri scurte, ”Omul din bronz”, povestiri și narațiuni cu conținut divers (mistică, fantastică , religie, sexualitate, psihologie, exoterică). În această carte vor fi atinse frământările interne ale personajelor.

Mai am în proiect o carte cu denumirea ”Tristețea unei mame de înger”, unde vor fi coautoare toate mamele ce au trecut prin drama decesului copilulului lor.

Sunt multe de realizat și sunt plină de entuziasm și forță, chiar dacă am posibilitatea să scriu doar noaptea, voi continua să scriu și nu mă voi opri!

Romanul ”Târfa” poate fi cumpărat prin intermediul magazinului de cărți online, Elibrarie.

Text: Aurelia BALAN-COJOCARU
Foto: arhivă personală

Recomandări