Cum alegi blugii potriviți în funcție de siluetă

Cum alegi blugii potriviți în funcție de siluetă

Oferta cu adevărat uriaşă face extrem de complicată achiziţionarea acestui produs ce, realmente, nu lipseşte din garderoba unei femei. Adesea, blugii sunt prea scurţi ori prea largi pe şold, prea evazaţi sau cu nasturi care nu se închid prea bine.

Culoarea, calitatea, croiala şi brandul sunt factori de egală importanţă când cauţi jeanşii perfecţi, care să îţi vină bine şi să te facă să arăţi și mai bine. Iată de ce trebuie să ții cont:

Măsura perfectă

Jeans înseamnă acea pereche de pantaloni în care te simţi comod și în care arăţi sexy. Şi există perechea ideală pentru orice tip de siluetă. Pentru că un lucru e clar: doar faptul că reuşești să închizi un fermoar la jeanşi nu înseamnă şi că ei îți vin bine.

Dacă silueta e mai masculină, trebuie să eviți jeanşii strâmţi care pun în evidenţă lipsa taliei sau a curbei şoldului. E mai indicată o pereche fără buzunare.

O femeie cu o siluetă mai plină s-ar putea simţi confortabil cu o pereche de jeanşi clasici, în timp ce o siluetă mai slabă ar alege una uşor evazată, care să-i echilibreze proporţiile.

Pentru şolduri mari sunt de evitat modelele strâmte sau cu multe detalii de cusături pe spate. Buzunarele trebuie să fie bine proporţionate ca mărime şi distanţă între ele. Cele mici şi cu spaţiu mare faţă de linia de mijloc vor face partea dorsală să arate mai mare decât este. Şi în nici un caz pantaloni cu talie înaltă, ci cu talia căzută: cel mai bun exemplu îl avem la Jenifer Lopez.

Un abdomen care nu s-a bucurat de prea mult exerciţiu nu va fi niciodată mascat cu pantaloni fără buzunare în faţă. Modelul cel mai indicat este “5-pocket” sau cel cu buzunare diagonale.

Înaltă şi slabă? Croială cât mai dreaptă, eventual cu şliţuri în dreptul gleznelor şi cu talia cât mai căzută pentru a pune în evidenţă abdomenul plat şi şoldurile mici.

Desigur, e o problemă şi când coapsa e mai groasă şi tendinţa este de a pune jeanşi mai mari cu două numere, ceea ce are ca efect un volum practic inexistent. Pantalonul trebuie să fie lejer şi uşor evazat. Şi în nici un caz jeanşi stretch sau modelul “baggy” fără nici o formă.

Lungimea n-ar trebui să fie deasupra gleznei. E bine de luat în considerare că încălţămintea cu care vor fi purtaţi va varia ca înălţime, aşa că ar trebui ca tivul să ajungă până la degetele picioarelor atunci când sunt întinşi.

Scurt istoric al blugilor

Încă din timpul faimoasei Goane după Aur din California secolului 19, minerii şi-au dorit haine care să nu se strice repede. Jacob Davis, un croitor din Nevada, a cusut bucăţi mari de denim astfel încât să nu se rupă, ca să facă ceea ce noi numim azi jeans.

Davis a vrut să-şi patenteze ideea, dar nu a avut suficienţi bani să o şi dezvolte. În 1872, l-a întâlnit pe Levi Strauss care, cu această invenţie, a început producţia de serie. A durat până în 1930, când actorii au început să apară pe ecran îmbrăcaţi în jeanşi, ceea ce a făcut ca acest produs să devină brusc foarte popular.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări