Cum i-a cucerit Felicia Mîrza pe internauți. Ar trebui să aibă propriul show!

Cum i-a cucerit Felicia Mîrza pe internauți. Ar trebui să aibă propriul show!

Sunt persoane pe care le îndrăgești de la prima întâlnire fără să îți explici de ce. Felul lor de-a fi te cucerește. Printre ei se numără și Felicia Mîrza, o tânără de 27 de ani, optimistă, mereu cu zâmbetul pe buze, o promotoare activă a binelui cotidian, care a reuşit, prin simplitatea și naturalețea sa, să cucerească internauții cu o serie de filmulețe postate pe Facebook.

Felicia este pasionată de artă, dar recunoaște că poezia rămâne o atracție și nu exclude ideea ca, pe viitor, să lanseze în spațiul virtual și propriile creații. Tânăra, care este angajată la unul dintre restaurantele Andy's Pizza din centrul capitalei, susține că, prin filmulețele sale, își dorește să inspire oamenii, să le redea entuziasmul și pofta de viață!

Să o cunoaștem, deci.

Felicia, am avut o mare surpriză să descopăr cât de frumos reciţi. De când eşti pasionată de poezie, ce gen de poezie îţi place să reciţi? 

Vă mulțumesc pentru apreciere. Întotdeauna am fost pasionată de frumos, de artă, de poezie, în special. Acum două luni am postat o înregistrare pe internet și am rămas surprinsă și, totodată, bucuroasă să aflu că a plăcut.

Îmi place poezia pozitivă, cu mesaj concret. Nu aleg poezii de dragoste de genul “te iubesc, te ador, fără tine mor”. Prefer să citesc poezia și dacă mă apucă de suflet, o învăț. Nu am un poet preferat, așa cum nu am un gen de muzică preferat. Pur și simplu recit tot ce-i frumos în viziunea mea.

Pentru cei care nu te cunosc încă, spune-ne câteva lucruri despre tine

Am 27 de ani, sunt originară dintr-un sat de la nordul Moldovei, Hădărăuți. Activez în domeniul alimentației publice, într-un restaurant din centrul capitalei, Andy's Pizza, deci nu am nicio tangență cu arta. Și cam asta, prefer să las oamenii să mă descopere singuri.

Filmuleţele pe care le postezi pe Facebook adună sute de aprecieri. Ce crezi că le place oamenilor la tine?

Din mesajele care le primesc am înțeles că oamenii apreciază simplitatea mea, felul în care vorbesc și faptul că văd și descriu lucrurile și situațiile într-un mod pozitiv. De fapt, eu doar spun ceea ce oamenii știu deja, doar că o fac într-un mod mai expresiv, ceea ce îi face să gândească mai profund. Probabil că oamenii se regăsesc în postările mele.

Care a fost cea mai populară postare?

Ca să răspund la această întrebare a trevbuit să mă uit pe Facebook să văd care postare totuși are cele mai multe like-uri. Video-ul în care am recitat poezia “Tărăboi” e cel mai disribuit și apreciat. De fapt, de la asta practic și s-a extins totul.

Cât de mult contează pentru tine aprecierea virtuală?

Nu o fac pentru apreciere. Pe mine mă motivează mai mult mesajele pe care le primesc, de genul “îți mulțumesc, am avut azi o zi urâtă și întâmplător am dat de postările tale. M-ai făcut să zâmbesc și să uit de asta”. Iată ce contează.

De obicei, cât timp aloci acestei pasiuni?

Aceste filmulețe le fac, de obicei, dimineața, când ajung la serviciu, în timp ce îmi aranjez părul. Sau când este vreo situație amuzantă, scot repede telefonul și înregistrez. Cu poezia e altfel. O învăț, o recit de câteva ori în fața oglinzii, fac două-trei înregistrări, aleg una și o postez.

Nu te-a tentat ideea de vlogging?

Vlogging… sigur că m-am gândit și la asta, dar e o idee pe care nu am pus-o încă în practică.

E clar că ești o tipă cu umor şi că poţi spune poveşti amuzante. Ai încercat să îţi exprimi glumele prin stand-up comedy?

Când eram elevă am avut experiența asta la seratele organizate la școală sau la casa de cultură din sat. Dacă îmi dați voie, o să povestesc o istorioară cu asta.
Colegii mei de clasă erau foarte gălăgioși… De cum ieșea profesoara, vorbeau toți odată. Încercasem în fel și chip să îi astâmpăr, dar nu-mi reușea. Iar eu vroiam să fie liniște, să nu ne certe. Așa că într-o seară mi-a venit inspirația și în proză, am descris cu umor fiecare coleg în parte. A doua zi am luat un scăunel, m-am așezat în fața clasei și, cu voce tare, am început să citesc descrierile. I-am intrigat atât de mult, încât ascultau cu gura căscată și, de fiecare dată așteptau ceva nou. Iar eu, periodic, adăugam câte ceva acolo, descriam un eveniment sau o situație.

Se spune că zâmbetul este cel mai bun antidepresiv. Ce părere ai?

E adevărată afirmația asta, o susțin în totalitate. Faptul că știu știi să iei lucrurile cu umor te poate salva din multe situații. Și mie îmi place tare mult să zâmbesc, aș zice că e lucrul care îmi place cel mai mult. Iar când reușesc să-i fac pe ceilalți să zâmbească, mă simt un om fericit.

Te-a tentat vreodată actoria?
Da, actoria mă tentează. În general îmi place tot ce-i legat de artă.

Ce alte pasiuni mai ai?

Desenez. Deși nu am mai desenat de mult timp, îmi place enorm să redau în creion ochii, privirea oamenilor. Pentru că ochii întotdeauna spun multe. În general, ai mei zic că Dumnezeu m-a înzestrat cu de toate. Sunt pasionată de muzică, de dans, de poezie. În ultimul timp mă atrage psihologia. Îmi place să analizez lucrurile la un alt nivel, să-mi dau explicații.

Ce proiecte și dorințe ai, la ce visezi cel mai mult?

Cel mai mult visez să am posibilitatea să călătoresc, să văd locuri frumoase și să le arăt și celorlalți. O să continui să fac ceea ce am început, atât timp cât o să le placă și o să îi ajute asta. M-am convins și eu, și încerc să le arăt și celorlalți, că lucrurile nu sunt chiar atât de rele precum par. Să nu le fie frică să își scoată la iveală bunătatea. Mi-ar place ca, măcar pe cei pe care îi am alături, să-i învăț să-și înceapă și să încheie ziua cu un zâmbet. Și, astfel, viata se va îmbunătăți de la sine. După care, voi începe să postez poeziile scrise deja de mine.

Îți mulțumesc, Felicia! Mult succes!

Interviu realizat de Alina MATEI
Foto: arhivă personală

Recomandări