Dezinfectăm totul în jur, de la mâini până la încălțăminte, întrerupător, clanță. Dar la mașina în care suntem nevoiți să intrăm, pentru a face cumpărături sau pentru urgențe, te-ai gândit? Un studiu recent realizat la Universitatea Queen Mary, din Londra, arată că numai volanul mașinii este de 9 ori mai infectat decât colacul vasului unei toalete publice.
Prin urmare, dezinfectarea mașinii poate fi și chiar este o urgență. În plus, curățarea temeinică a mașinii înseamnă, practic, și o repriză de sport. În timp ce cureți mașina, protejează-ți mâinile cu mănuși atât împotriva virusurilor, cât și a substanțelor folosite!
Aerisește mașina!
Deschide larg portierele și geamurile, pentru o aerisire eficientă. Te va ajuta și pe tine să nu inhalezo vaporii toxici ai produselor de curățare. Mașina ar trebui aerisită de fiecare dată când e folosită, nu doar atunci când este curățată.
Alege produsele potrivite!
Ar fi optim să fie utilizat dezinfectant pe care este specificat faptul că distruge virusurile și bacteriile. Dacă nu ai așa ceva la îndemână, folosește o soluție cu cel puțin 70% alcool. Atenție însă la instrucțiunile din cartea mașinii! Unele suprafețe, cum ar fi tapițeria din piele, ar putea fi distruse dacă nu folosești substanțele potrivite!
Dacă nu mai ai instrucțiunile, fă un test pe o porțiune mică, aflată într-o zonă mai puțin vizibilă, ca să vezi cum reacționează materialul în contact cu substanța dezinfectantă. Utilizează mai multe lavete (pentru fiecare zonă câte una), mai ales dacă ai scaune de copii sau transporți animale de companie, pentru a nu transfera microbii dintr-o parte în alta. Alege o lavetă moale, pentru a curăţa mașina fără a o zgâria. Nu uita, la final, să dezinfectezi și cârpa!
Concentrează-te pe zonele cel mai des utilizate!
Mânerele portierelor, atât interioare, cât și exterioare, închizătoarea portbagajului, centurile de siguranță, volanul, schimbătorul de viteze, frâna de mână, manetele pentru ștergătoare sau lumini și chiar torpedoul strâng mai mulți microbi decât preșurile pe care ții picioarele.
Mare atenție la portbagaj!
Portbagajul poate deveni repede focar de infecție cu coronavirus, atenționează TVR. Chiar dacă l-ai dezinfectat și curățat ca la carte, în momentul în care îl umpli cu bax-uri cu apă sau sacoșele cu cumpărături de la supermarket va prelua toate virusurile și microbii aflați pe ambalaje. O soluție ar fi să introduci cumpărăturile în saci, ca să nu intre în contact cu interiorul portbagajului sau să pui o folie de protecție pe care să o arunci sau să o dezinfectezi ulterior.
Atenție la lucrurile mici!
Nu uita să dezinfecezi și cheile! Dacă ai monede, păstrate pentru coșurile de la supermarket, ar trebui să nu le neglijezi. Pe metal coronavirusul rezistă câteva zile. Ar fi util să păstrezi în mașină un gel dezinfectant, șervețele anti-bacteriene, o pereche de mănuși de cauciuc, o mască de față, dar și o declarație necesară deplasării.
După ce ai terminat cu mașina, spală-te bine pe mâini cu apă și săpun! Sursa
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmarește TheWoman.md pe FACEBOOK