Cum îl convingi să pape micul dejun ?

Cum îl convingi să pape micul dejun ?

Copii sunt deseori foarte pretenţioşi la masă, iar micul dejun, pe care încercăm să îl facem cât mai sănătos şi mai potrivit vârstei lor, de cele mai multe ori nu le place. Uneori, cei mici nu sunt dispuşi nici măcar să guste dintr-un preparat, care este posibil să le placă. Pentru că sunt foarte critici, cei mici obişnuiesc să evalueze orice fel de mâncare în primul rând după aspect şi miros şi mai ales dacă nu este ceva din care au mai mâncat sunt foarte reticenţi.

Chiar dacă strâmbă din nas atunci când trebuie să mănânce, iar dimineaţa sunt somnoroşi, îi poţi convinge totuşi să mănânce cu plăcere micul dejun, dacă le oferi ceva atrăgător. O mâncare cu un aspect atrăgător, fie şi ceva cunoscut, precum ouăle ochi, cu o formă nouă, le va stârni interesul.

Iată câteva idei pentru un mic dejun sănătos şi apetisant, chiar şi pentru cei mai pretenţioşi copii. De exemplu, dacă masa va consta în diverse preparate care pot fi tăiate în feliuţe sau cubuleţe, în loc de furculiţă le poţi oferi drept tacâm o săbiuţă colorată. Vor mânca şi se vor amuza în acelaşi timp.

În cazul ouălor fierte îi poţi convinge punând ouăle curăţate în forme haioase de ursuleţ, inimă, peşte sau maşinuţă. Ca să alternezi, prepară-le ochiuri sau omlete sub formă de floare, cu ajutorul formelor din inox.

Folosind formele din silicon pentru linguriţe, poţi coace prăjiturele delicioase şi sănătoase, din diverse aluaturi, pe care cei mici le vor mânca uimiţi, cu iaurt, piureuri de fructe sau alte preparate cremoase.

 

 

Recomandări