Cum ne afectează reţelele de socializare relaţia cu partenerul

Cum ne afectează reţelele de socializare relaţia cu partenerul

Relaţiile în ziua de azi implică folosirea unor forme de comunicare din ce în ce mai impersonale, precum mesajele pe telefon sau chatul pe Facebook. În vreme ce vorbirea pe telefon devine o raritate, conversaţiile indirecte, prin diferite medii, câştigă teren, însă, în acelaşi timp, creează o distanţă între oameni.

Un alt adevăr negativ legat de relaţii, întâlniri amoroase şi reţele sociale este faptul că acestea din urmă cresc şansele ca persoana de alături să flirteze şi să înşele. Toată lumea pare mai interesantă pe Internet, iar social media creează iluzia că există peste tot opţiuni care mai de care mai deosebite. Din această cauză, folosim de multe ori Facebook-ul, de exemplu, ca mod de a interacţiona cu persoane care ni se par atractive.

În ceea ce priveşte despărţirile, totul s-a simplificat în ziua de astăzi, în acelaşi timp, a devenit mult mai brutal şi lipsit de compasiune. Pentru că există atâtea metode de a transmite un mesaj fără a fi faţă în faţă cu persoana respectivă, mulţi oameni recurg la despărţiri prin mesaje, e-mailuri sau telefon, evitând astfel crizele de plâns şi senzatia teribilă de vinovăţie care răsare în astfel de situaţii. Sursa

Recomandări