Cum poți slăbi cu ajutorul postului

Cum poți slăbi cu ajutorul postului

Postul este o perioadă care nu doar că te ajută să-ți cureți sufletul de păcate, ci și trupul, prin eliminarea toxinelor. Dacă urmezi câteva reguli alimentare poți scăpa și de centimetrii nedoriți din talie.

Nu face exces de carbohidrați

În perioadele de restricții alimentare înlocuim de cele mai multe ori carnea cu alte produse cu un conținut caloric bogat, cum sunt pastele, orezul și cartofii. Pentru a nu acumula kilograme în plus, trebuie să ai în vedere câteva mici reguli. Limitează consumul de carbohidrați, înlocuind pâinea albă cu cea integrală sau neagră, nu mai mult de 2 felii pe zi. Cartofii pot fi consumați de 1-2 ori pe săptămână, fierți sau pregătiți la cuptor.

Găsește noi surse de proteine

Întrucât organismul nu mai primește proteinele din carne și produse lactate, senzația de foame se instalează mai repede. Astfel poți avea tendința să mâncânci mai des și mai mult. Proteinele pot fi însă procurate și din anumite produse de post, care au un aport caloric moderat, cum ar fi fasolea, mazărea, lintea și hrișca. În plus, conțin și o cantitate semnificativă de fibre, care-ți va oferi o senzație de sațietate de lungă durată.

Nu uita de fructe și legume

Vitaminele sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului, deoarece îți asigură necesarul zilnic de energie. Mizează pe fructele și legumele de sezon. La fel de recomandate sunt și conservele, în special cele pregătite în casă. Castraveții murați au foarte puține calorii, aproximativ 22 la 100 de grame, grăbind astfel pierderea în greutate. Mai mult, din cauza conținutului crescut de sare, vei bea mai multă apă, iar senzația de foame va apărea mai greu. Un fruct care nu trebuie să lipsească din alimentația ta este grepfrutul, pentru că are în componența sa naringenină, o substanță care îmbunătățește digestia și ajută ficatul să ardă mai repede grăsimile.

Alimente permise: Pâine integrală sau neagră – 2 felii pe zi, ciuperci, mazăre, fasole boabe/păstăi, vinete, spanac, linte, cereale integrale.

Alimente interzise: covrigei, biscuiți, orez alb, paste, pâine albă, chipsuri,  cartofi prăjiți.

Recomandări