Cum prepari legumele pe grătar

Cum prepari legumele pe grătar

Dacă deja ştii cum să-ţi prepari carnea şi cârnăciorii pe grătar, când vine vorba de legume uneori e puţin mai complicat pentru că vrei să fie şi bune şi sănătoase.

Află ce trebuie să faci:

- Întotdeauna spală bine legumele înainte să le pui la marinat sau la gătit;

- Înainte să le aşezi pe grătar, taie legumele în două sau în bucăţi cât mai mici;

- Dacă vrei să marinezi legumele, ţine-le în ulei cu lămâie sau suc de lămâie verde;

- Dacă nu vrei să le marinezi atunci, ţine legumele în apă pentru 30 de minute înainte pentru a nu se usca rapid pe grătar;

- Dacă legumele sunt mari nu le aşeza direct pe grătar ci pe o tavă, pe cele mici le poţi pune direct pe grătar;

- Pentru legumele care au nevoie de puţin abur precum cartofii, împachetează-le într-o folie de aluminiu;

- Unele legume se coc foarte repede, aşadar fii cu ochii pe grătar;

- În timp ce sunt pe grătar, întoarce-le frecvent de pe o parte pe alta şi toară ulei peste ele dacă par uscate;

- Legumele sunt gata când fac coajă sau sunt moi la atingere.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări