Dacă deja ştii cum să-ţi prepari carnea şi cârnăciorii pe grătar, când vine vorba de legume uneori e puţin mai complicat pentru că vrei să fie şi bune şi sănătoase.
Află ce trebuie să faci:
- Întotdeauna spală bine legumele înainte să le pui la marinat sau la gătit;
- Înainte să le aşezi pe grătar, taie legumele în două sau în bucăţi cât mai mici;
- Dacă vrei să marinezi legumele, ţine-le în ulei cu lămâie sau suc de lămâie verde;
- Dacă nu vrei să le marinezi atunci, ţine legumele în apă pentru 30 de minute înainte pentru a nu se usca rapid pe grătar;
- Dacă legumele sunt mari nu le aşeza direct pe grătar ci pe o tavă, pe cele mici le poţi pune direct pe grătar;
- Pentru legumele care au nevoie de puţin abur precum cartofii, împachetează-le într-o folie de aluminiu;
- Unele legume se coc foarte repede, aşadar fii cu ochii pe grătar;
- În timp ce sunt pe grătar, întoarce-le frecvent de pe o parte pe alta şi toară ulei peste ele dacă par uscate;
- Legumele sunt gata când fac coajă sau sunt moi la atingere.
Text: Sabina NICOLAEV
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmarește TheWoman.md pe FACEBOOK