Cum să cumperi cea mai bună zmeură și să o păstrezi corect

Cum să cumperi cea mai bună zmeură și să o păstrezi corect

În urma cercetărilor, nutriționiștii din întreaga lume au confirmat beneficiile pentru sănătate obținute în urma consumului de zmeură. Aceste fructe delicioase conţin un procent foarte mare de antioxidanți, de 50 de ori mai mult decât căpșunile și de trei ori mai mult decât kiwi.

Iată ce beneficii pentru sănătate are zmeura:

Beneficiile pentru sănătate ale zmeurei includ capacitatea lor de a contribui la scăderea în greutate, îmbunătățirea sănătății pielii și întărirea sistemului imunitar. Să aruncăm o privire mai atentă la beneficiile cele mai comune și mai utile.

Slăbire

Acest fruct este bogat în fibre și mangan. Fibrele ajută la încetinirea procesului digestiv, astfel încât vei menține senzația de sațietate mai mult timp. Manganul menține rata metabolică ridicată și, prin urmare, arde grăsimi. Dacă ești în căutarea unui mod delicios și eficient de a pierde în greutate, zmeura poate fi cea mai bună opțiune naturală.

Reducerea ridurilor

Zmeura face minuni pentru riduri, protejând pielea de razele dăunătoare ale soarelui. Puterile antioxidante ale vitaminei C reduc eficient petele de vârstă și decolorarea. Reducând ridurile minore, te poate ajuta să îți restaurați aspectul tineresc. Din zmeură se pot face măști faciale minunate pentru o piele strălucitoare; doar amestecați o ceașcă de iaurt simplu și două cești de zmeură proaspătă în blender până când mixtura devine complet netedă. Aplică pe întreaga față, lasă să acționeze timp de 15 minute, după care clătește cu apă călduță.

Prevenirea degenerescenței maculare

Trei porții de zmeură pe zi se pot dovedi a fi un remediu natural extraordinar pentru degenerescența maculară. Degenerescența maculară este o afecțiune medicală legată de vârstă care vă afectează vederea. Aceasta afectează abilitatea de a vedea la distanță sau aproape, vederea centrală fiind afectată de încețoșare, pete negre sau distorsiuni. Poți adăuga zmeură la ovăzul de dimineață sau la iaurtul de prânz. Poți modifica gustul și aspectul oricărei salate verde cu o mână de zmeură proaspătă și puțin oțet balsamic. Amestecă zmeura congelată cu o lingură de miere și lapte de soia de vanilie, apoi ține această mixtură în congelator timp de 20 de minute. Ornează cu mentă și bucură-te de un desert sănătos.

Prevenirea infecțiilor și a cancerului

Zmeura este o hrană excelentă încărcată cu antioxidanți, care conține acid elagic. Ea oprește eficient daunele nedorite ale membranelor celulare prin neutralizarea radicalilor liberi. Acidul elagic este o componentă fitonutrientă a zmeurei, cu substanțe cheie cum ar fi kaempferol, quercetină și molecule bazate pe cianidină. Antocianii zmeurei sunt responsabili pentru proprietățile ei antioxidante unice și, de asemenea, pentru unele dintre cele antimicrobiene. Acest lucru reduce cu promptitudine supraaglomerarea anumitor bacterii și ciuperci în organism. Aceste aglomerări duc adesea la diferite infecții vaginale și, uneori, chiar la sindromul intestinului iritabil.

Mai mult, studii recente au sugerat că zmeura poate avea proprietăți anti-cancer. Unele cercetări au fost făcute pe animale și au ajuns la concluzia că zmeura are potențialul de a obstrucționa proliferarea celulelor canceroase și dezvoltarea tumorilor în diferite părți ale corpului, inclusiv în colon.

Favorizarea sănătății optime

Zmeura, murele și strugurii Muscadine conțin metaloproteinaze. Acestea sunt esențiale pentru dezvoltarea și reînnoirea țesuturilor, însă dacă sunt produse în cantități anormal de mari, pot acționa ca un catalizator pentru dezvoltarea cancerului. Au cantități mari de vitamină C, riboflavină, folat, magneziu, mangan, niacină, potasiu și cupru. Acest lucru le face un fruct foarte nutritiv și complet, care îmbunătățește starea generală de sănătate.

Menținerea sănătății feminine

Zmeura este bună pentru toți, în special pentru femeile însărcinate și pentru mamele care alăptează. Frunzele de zmeură pot fi folosite ca ceaiuri ce pot regla menstruația și reduce fluxurile menstruale abundente. Pentru femeile gravide, ceaiul de zmeură elimină cu succes greața, previne hemoragia, reduce durerea și ajută la naștere. Pentru mamele care alăptează, ceaiul de zmeură sau mâncatul fructului va ajuta la creșterea producției de lapte matern.

Îmbunătățirea sistemului imunitar

Zmeura este bogată în antioxidanți eficienți, precum și fitonutrienți. Aceste elemente vă întăresc în mod eficient sistemul imunitar, ajutându-vă organismul să lupte împotriva bolilor.

Cum să cumperi și să păstrezi zmeura

Zmeura este foarte perisabilă, astfel că o poți cumpăra cu doar una sau două zile înainte de utilizare. Alege-le pe cele care au structură fermă, sunt cărnoase și închise la culoare. Evită-le întotdeauna pe cele care sunt moi, terciuite sau mucegăite. Dacă vreăi să cumperi zmeură care este deja ambalată într-un recipient, asigură-te că fructele de la fund nu sunt strivite. De asemenea, recipientul nu trebuie să aibă pete sau umiditate. Zmeura proaspătă este, de obicei, disponibilă din timpul verii până la începutul toamnei. Evit-o pe cea care are teaca în continuare atașată de fruct; acest lucru indică faptul că a fost culeasă înainte de a fi coaptă.

Înainte de a o depozita în frigider, aruncă zmeura care este mucegăită sau alterată, pentru a evita deteriorarea celorlalte fructe. Pune zmeura nespălată și uscată pe un prosop de hârtie și așezați-o pe o farfurie sau într-un recipient și acoper-o cu folie de plastic. Va rămâne proaspătă în frigider timp de una sau două zile; nu păstra niciodată zmeura la temperatura camerei sau în lumina puternică a soarelui.

Zmeura îngheață foarte bine, făcând astfel mai ușoară depozitarea pe termen lung. Spal-o cu presiune scăzută, astfel încât să își mențină forma delicată și apoi usuc-o cu un prosop de hârtie. Aranjează fructele într-un singur strat pe o suprafață plată și pune-le în congelator. Odată ce zmeura este înghețată, o poți păstra în congelator, într-o pungă de plastic, unde va rămâne în stare adecvată timp de un an. Dacă dorești să își păstreze culoarea strălucitoare, adăugă-le puțin suc de lămâie.

Recomandări