Cum să faci mai mult sport dacă ești o persoană sedentară

Cum să faci mai mult sport dacă ești o persoană sedentară

Te înspăimântă gândul unui antrenament solicitant la sala de sport sau un curs de box?

E OK să fii puțin leneșă. Totuși, nu lăsa asta să fie un stil de viață care îți va sacrifica sănătatea și îți va putea aduce regrete tardive. Mai ales că există metode creative și distractive la care poți apela.

1. Exersează în timp ce îți vizionezi show-ul preferat

Dacă întrebi orice persoană leneșă care e activitatea sa preferată, răspunsul următor se află cu siguranță printre primele pe care le vei primi: serialele și TV-ul. Așa că a venit momentul să profiți de asta în sens pozitiv.

În funcție de personajele preferate, setează-ți un “de fiecare dată când îi voi vedea…” și fă câte 15 abdomene când vine acel moment. De exemplu, dacă adori și tu „Sex and The City” fă exerciții de fiecare dată când o vei auzi pe Carrie spunând “pantofi”.

2. Pur și simplu mergi mai mult pe jos

Să recunoaștem, mersul pe jos este cel mai facil și mai la îndemână exercițiu pe care îl poți face oricând. Așa că, alege să mergi pe scări, uită de ascensor (pe scări oricum nu te vei prăbuși vreodată)! Dacă ești cu mașina în drum spre muncă, parchează undeva mai departe decât intrarea cu care ești obișnuită deja.

3. Motivează-te prin exerciții

Toți sperăm la recompense mereu. Asta nu înseamnă să te răsplătești cu mâncare fast-food. Încearcă să te motivezi gândindu-te că dacă vei merge la sală de 2 ori pe săptămână într-o lună de zile îți vei achiziționa ceva la care ai râvnit de mult timp.

4. Exersează la muncă!

Distrează-te în timp ce muncești, mai ales dacă ești la birou. Găsești numeroase tutoriale online.

5. Do your things!

Știai că, dacă atunci când îți plimbi câinele îl urmărești în același ritm pe care-l are, poți pierde 100 calorii în 3 minute? Nu-ți limita ideea de a face exerciții gândindu-te la efortul depus la sala de fitness. Transformă orice activitate zilnică de-a ta într-un mic exercițiu.

6. Mergi la o sesiune de cycling

Dacă aveai impresia că la o sală de sport trebuie să depui doar efort, acum e cazul să știi că cycling-ul, cu antrenorul potrivit, poate fi ridicol de amuzant și distractiv. Aproape vei uita că faci exerciții.

Sursa

Recomandări