Cum să-ți îndrepți părul cu placa fără să-l arzi?

Cum să-ți îndrepți părul cu placa fără să-l arzi?

Multe femei folosesc placa de păr pentru pentru a obșine un păr drept șimătăsos. Totuși, acesta nu este un obicei foarte sănătos pentru păr, deoarece firele sunt agresate din cauza căldurii excesive, iar în timp aceste se deteriorează și devin casante.Dacă nu poți renunța la placă, trebuie să știi că există câteva trucuri de care trebuie să ții cont, iar părul tău nu se va deteriora, ba chiar va arăta foarte bine.

Așadar, înainte de a folosi placa, urmează următorii pași:

  1. Spală-te pe cap, iar apoi usucă bine părul, înainte a începe îndreptarea propriu-zisă.
  2. Piaptănă-l și descurcă-l, pentru că dacă vor fi zone în care părul este încurcat, acesta se va arde mai ușor.
  3. Investește într-un spray de păr de calitate pentru protecția căldurii. Folosește-l de fiecare dată când înainte de a folosi placa sau ondulatorul de păr, pentru că acesta va acționa ca o barieră între firele de păr și căldura instrumentului pe care îl utilizezi. În acest fel, părul va fi mai protejat.
  4. Folosește placa de păr la o temperatură medie și nu la maxim, pentru că astfel de poate arde.
  5. Treci cu placa prin păr cât mai rapid, doar în zonele în care este neapărat necesar și evită să o ții prea mult pe o anumită șuviță.

Ține cont de aceste sfaturi și vei observa că părul tău va deveni mult mai strălucitor și rezistent, chiar dacă folosești placa foarte des. 

La fel de important este să păstrezi placa în permanenţă curată! Citește aici cu, îți poți menține placa într-o stare ideală de funcţionare.

Recomandări