Cum să-ți îngrijești corpul după sarcină

Cum să-ți îngrijești corpul după sarcină

După ce a născut, o mamă va avea pe lista de priorități, în afara îngrijirii copilului, și intenția de a slăbi, de a avea din nou 
un corp bine proporționat și de a fi pur și simplu frumoasă. 

Intenția este cât se poate de firească și de ușor de pus în practică. Trebuie doar să perseverezi și să îți menții optimismul. În plus, poți urma aceste sfaturi care te vor ajuta într-o scurtă perioadă de timp să revii la corpul tău de dinainte de sarcină.

1. Scapa de cearcăne cu ajutorul vitaminei K

Schimbările hormonale care au avut loc în corpul tău odată cu perioada de sarcină ți-au afectat calitatea somnului. De aceea, nu ai fost surprinsă în momentul în care ai remarcat cearcănele destul de vizibile care ți-au apărut în perioada sarcinii. Din fericire, acestea pot fi eliminate cu ajutorul gelurilor anticearcane care au în compoziție vitamina K. Le poți găsi în farmacii.

2. Folosește produse naturale

Încearcă să nu te mai uiți la suma de bani pe care o vei cheltui de acum înainte pe produsele cosmetice destinate îngrijirii corpului. Apelează la produse realizate numai din componente naturale. Corpul tău încă este sensibil și are nevoie de o îngrijire mult mai atentă și mai profesionistă, pentru rezultate pe măsură.

3. Ia în continuare vitamine prenatale

Pe perioada sarcinii, vitaminele prenatale ajută, pe de o parte, la dezvoltarea corpului copilului, iar pe de altă parte, ajută și la buna funcționare a organismului mamei.

De aceea, odată cu nașterea copilului tău, poți continua pentru o perioadă de timp să iei vitaminele prenatale. O altă alternativă ar fi aceea de a lua vitamine și suplimente alimentare care te vor ajuta să te refaci după naștere.

4. Folosește beneficiile aburului

Băile de abur pot fi folosite atât pentru corpul tău, cât și pentru ten. În ceea ce privește tenul, pune apă fierbinte într-un vas, în care vei adăuga petale de trandafir sau câteva picături dintr-o esență parfumată preferată, stai cu fața deasupra vasului timp de 15-20 de minute, după care masează-ți pielea cu un prosop moale.

În ceea ce privește îngrijirea corpului, poți avea parte de beneficiile aburului mergând la saună. Vei observa în scurt timp că pielea ta este mult mai fermă și mai fină.

5. Foloseste cu încredere untul de cacao pentru a scăpa de vergeturi

Din păcate nu vei scăpa de vergeturi imediat dupa sarcină. Într-adevăr, în perioada în care ești gravidă, acestea sunt mai vizibile și mai extinse, însă vestea bună este că se vor diminua în timp. 

Aplică, astfel, de mai multe ori pe zi unt de cacao pe zona afectată de vergeturi. Nu te aștepta la minuni, însă poți fi sigură că o aplicare constantă a acestuia va ajuta la o reducere vizibilă a vergeturilor de care, noi femeile, ne temem atât de mult.

6. Ai grijă la alimentație

O dietă drastică imediat după sarcină sau, dimpotrivă, o alimentație la întâmplare nu fac decât să ne deformeze corpul într-un fel sau altul. Fie vom slăbi brusc, fie ne vom îngrășa disproporționat. De aceea, fii atentă la ceea ce consumi.

Nu uita regulile de bază: cât mai multe fructe și legume, minim doi litri de apă pe zi și alimente cât mai naturale și sănătoase.

7. Și iarăși nu scapi de sport...

Fie că vrei, fie că nu, află că sportul este cel mai bun prieten al tău în perioada de după naștere. Dacă vrei un corp tonifiat, ferm și sănătos, fă-ți un abonament la o sală de fitness. Ia-ți și o prietenă, dacă ți-e teamă că o să te plictisești singură. Vei vedea că te vei simți mult mai energică și cu mai mult chef de viață.

Recomandări