Cum să porți cizmele de cauciuc

Cum să porți cizmele de cauciuc

Pentru zilele ploioase de toamnă cizmele de cauciuc sunt cea mai potrivită alegere pe care o poți face. Ele au calitatea de a rămâne intacte și absolut impenetrabile oricât de urâtă ar fi vremea.

Cizmele de cauciuc din prezent nu mai au aceeași utilitate și design ca înainte, ci au fost reinventate și adaptate vremurilor moderne. Acestea pot fi purtate în nenumărate feluri, chiar dacă reprezintă un item aproape exclusiv casual. Cu puțin simț estetic și imaginație poți obține o ținută de maxim efect. 

Iată cu ce pot fi purtate cizmele de cauciuc ca să arăți la fel de bine ca în oricare altă zi: 

Blugi skinny

În cazul în care alegi niște cizme de ploaie înalte, blugii skinny sunt ideali. Un model colorat poate transforma total o ținută și încălțămintea va deveni centrul de interes în acest context.

Rochii 

Cizmele de cauciuc cu finisaj mat sunt mai versatile și sunt compatibile cu mai multe materiale decât cele lucioase, printre care se numără și lâna, pielea, stofa etc. Ele pot fi purtate și cu lucruri mai elegante, motiv pentru care le poți lua chiar și la birou dacă nu ai întâlniri “la nivel înalt”, desigur.

Cizmele de cauciuc arată bine cu rochii-cămașă, rochii-tricou dar și cu modele mai feminine, cu volane, în A etc, cu condiția să nu fie prea elegante.

Jachete, cardigane, trench-uri

Poți purta cizmele de cauciuc chiar și cu un sacou. În acest caz, îți recomand ca sub acesta să porți un tricou sau un pulover fin, pentru a rămâne în zona casual. Vei merge la sigur cu un model supradimensionat sau, dacă dorești să porți ceva care urmărește linia corpului, îți recomandăm să alegi ceva cât mai simplu, dintr-un material “de toată ziua”, fără accesorii sofisticate.

Cizmele de ploaie se mai potrivesc cu un trench, o geacă din denim și cu geci din fâș de toate felurile. Cizmele cu finisaj mat mai pot fi purtate chiar și cu o jachetă din piele tip biker sau cu un palton din stofă ori lână, nu și cele lucioase.

Atenție la accesorii

Cu cizmele de cauciuc se potrivesc cerceii, brățările, colierele minimaliste, realizate din argint, plastic, cauciuc, metale neprețioase. Nu sunt potrivite accesoriile cu perle, cristale, cele cu aer vintage sau cele foarte elegante. Nu se asortează cu accesoriile realizate din lemn și ceramică. 

În ceea ce privește geanta potrivită, alege ceva minimalist, din zona sport sau casual. În mare, ai la dispoziție cam aceleași modele pe care le iei la plimbare când te încalți cu adidași sau teniși.

Cizmele de cauciuc nu se asortează cu...

...haine realizate din materiale “prețioase” precum catifea, mătase, piele întoarsă, dantelă etc. Hhaine care au broderie, aplicații mai speciale, realizate din pietricele, strasuri, haine foarte elegante, accesorii cu perle, pietre (semi)prețioase. Cu genți de tip plic sau alte modele elegante, de exemplu cu genți din piele exotică sau cele cu accesorii metalice foarte vizibile. 

Atunci când încalți cizme de cauciuc renunță la a purta coafuri elegante sau elaborate, un machiaj sofisticat; gene false evidente, ruj rosu și eyeliner sau smokey eyes clasic. Mergi pe simplitate!

Nu uita că cizmele de cauciuc nu permit nu doar pătrunderea apei, ci și a aerului. Prin urmare, nu le purta mai mult de 4 ore pe zi.

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări