Cum să porți helanca pentru a avea un look modern

Cum să porți helanca pentru a avea un look modern

Helanca, maleta sau puloverul cu guler înalt este foarte călduroasă și are mare succes în sezonul rece. Pe lângă faptul că este un articol vestimentar confortabil, modern, care te protejează de frig, helanca bine asortată poate transforma o ținută banală în una cool. Nu este de mirare, astfel, ca a devenit sinonim cu figura lui Audrey Hepburn.

La origine, helanca era un tip de lenjerie intimă, purtat direct pe piele, pe sub pulovere mai fine, sacouri sau cardiganuri. Prin anii ’50, helanca și-a câștigat notorietatea pe platourile de filmare de la Hollywood, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Lauren Bacall sau Brigitte Bardot sunt o parte din promotorii bluzei cu guler înalt.

Abia în anii ’70 helanca devine „piesă de suprafață”: nu mai este purtată pe sub cardigane, sarafane sau alte pulovere, ci în asociere cu jeanșii sau pantalonii evazați cu talie înaltă.

Iată că moda este ciclică și regăsim maleta în tendințele noului an, astfel că o piesă vestimentară evitată timp de 3 decenii revine la viață în acest an.

Așadar, poți purta helanca în două variante: Maleta poate fi atât subțire, clasică, mulată sau poate fi un pulover cu gulerul supradimensionat și croială lejeră. Ambele variante sunt încurajate și pot constitui baza unei ținute minimaliste.

Helanca poate fi purtată atât la birou, completând ținuta cu o jachetă pentru o notă elegantă, dar și în ținute casual.

Accesoriile fac diferenta! Ultima modă este purtarea unui colier statement peste pulover, la baza gâtului. Niște cercei mari pot juca același rol, însă în nici un caz nu accesorizați o helancă cu un colier fin și delicat.

Ai rochii fără bretele, pe care nu le poți purta iarna? Ei bine, acum este posibil. Cu ajutorul unei helănci drăguțe, poți aduce la viață numeroase rochii din dulapul tău.

Dacă vrei să dai un aer feminin ținutei tale, asociază-ți helanca cu o fustă cloș și cizme cu toc.

Nu oricine poate purta helanca. În varianta fină și mulată sau pulover supradimensionat, helanca este rezervată siluetelor subțiri sau medii, și mai ales femeilor al căror bust nu depășeste cupa C. În caz contrar, totul va părea supradimensionat, umflat, disproporționat.

Nu uitați că maleta cere și un hairstyle potrivit. Este de preferat să o purtați cu o coadă de cal la baza gâtului, o coadă împletită, un coc în vârful capului și chiar părul prins în maletă.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări