Cum să te tratezi de greţuri atunci când eşti gravidă

Cum să te tratezi de greţuri atunci când eşti gravidă

Viitoarele mămici, în general, se confruntă cu problema greţurilor în cel puţin trei sferturi din perioada în care se pregătesc să aducă pe lume o altă viaţă. Unele femei suferă cumplit dimineaţa, în schimb, altele au aceste stări după ce soarele apune.

insarcinata

Aceste simptome, dacă le putem numi aşa, trec, de obicei, în primul trimestru al sarcinii, dar sunt şi mămici care se văd nevoite să se confrunte cu aceste stări pe tot parcursul sarcinii. Tocmai din acest motiv, doctorii specializaţi oferă nişte sfaturi pentru a reduce sau chiar a trata greţurile femeilor gravide.

Mâncaţi putin şi des

Înţelegem că poftele se intensifică pe perioada sarcinii, dar încercaţi să optaţi pentru mâncare uşoară şi plină de vitamine. Dar cea mai bună metodă de a scăpa de greţuri este să mâncaţi puţin şi des. Chiar dacă această frază a devenit un clişeu, este şi foarte adevărat că îşi face efectul. 6 mese pe zi ar trebui să fie suficiente atât pentru dumneavoastră, cât şi pentru copil.

Mâncaţi dimineaţa devreme

Nu este indicat ca femeile gravide să stea cu stomacul gol, tocmai din acest motiv e recomandat ca în momentul în care vă treziţi să mâncaţi un biscuite sau ceva rapid şi uşor pentru a da de lucru stomacului.

Mâncaţi chiar înainte să vă băgaţi în pat

Nu vă culcaţi cu stomacul gol. Mâncaţi nişte fructe sau brânză chiar înainte să vă băgaţi în pat. Aşa, pe tot parcursul nopţii, stomacul nu vă va crea probleme.

Nu uitaţi să vă hidrataţi

Dacă mâncarea solidă vă face adevărate probleme, atunci recurgeţi la supe, ceaiuri, lapte şi aşa mai departe.

Evitaţi parfumurile puternice

Parfumul preferat vă face acum să mergeţi mai des de cât aţi dori la baie? Evitaţi orice parfum puternic şi care v-ar putea face rău.

Ridicaţi-vă uşor din pat

Nu vă grăbiţi să vă daţi jos din pat că nu arde ţara. Gesturile rapide şi bruşte vă pot crea stări de ameţeală şi greaţă.

Trebuie să subliniem că aceste greţuri nu afectează în nici un fel copilul şi că nu toate femeile însărcinate se confruntă cu aceste greţuri.

Sursa: uncomo.com

Recomandări