Cum se îngrijește Steaua Crăciunului

Cum se îngrijește Steaua Crăciunului

Crăciunița sau Steaua Crăciunului este una dintre cele mai populare plante decorative de Crăciun. Denumită știintițic “Euphorbia pulcherrima” sau “Poinsettia” este o plantă de apartament care a devenit treptat un simbol al Crăciunului.

Caracteristica ei unică de a-și schimba culoarea frunzelor o face specială. Este cunoscută ca fiind singura planta care își poate schimba culoarea frunzelor în roșu, galben, roz sau crem. Frunzele superioare ale plantei se colorează în una dintre aceste culori și dau aspectul unor flori.

Planta nu este foarte pretențioasă la acest capitol. Rezistă chiar și o săptămână fără a fi udată. Nu se va ofili decât atunci când nu este udată mai mult de o săptămână. Totuși, ceea ce îi poate dăuna este acumularea de apă la bază. Umezeala prea mare determină aparitia mucegaiului. Nu uda Crăciuniță în farfurioară.

Unde așezăm Crăciunița

Crăciunița este destul de sensibilă la mutări sau mișcări. Planta nu are nevoie de foarte multă lumină, însă iarna când soarele se încăpâțânează să-și facă apariția, este indicat să o așezi într-un loc estic sau sudic. Poți să o pui într-o cameră cu o temperatură de peste 15 grade sau în balcon, dacă temperatura nu scade sub 15 grade.

În timpul primăverii și verii este indicat ca planta să fie ținută afară, într-un loc semiumbrit. Este recomandat să o tunzi scurtând lăstarii, pentru a stimula ramificarea plantei.

Momentul cel mai potrivit pentru a o tunde este primăvara, când planta este mai puțin sensibilă. După perioadei de înflorire, Steaua Crăciunului are nevoie de o perioadă de repaus de cel puțin două luni. Sursa

Recomandări