Cum se poartă corect măștile, pentru a fi protejați de viruși: Sfatul medicului

Cum se poartă corect măștile, pentru a fi protejați de viruși: Sfatul medicului

Odată cu declanșarea epidemiei de gripă, măștile medicale au devenit un accesoriu necesar, în special în spațiile aglomerate. Iată cum se poartă corect masca medicală:

Cu partea colorată în exterior, cu banda specială pentru nas. logic. în zona nasului, cu apăsare fermă, cu bărbia, gura și nasul acoperite, cu părțile laterale ale măștii cât mai bine lipite de obraji. Nu se poartă diferit! Nu procedați ca în sfaturile livrate pe internet de persoane neavizate, care spun că trebuie să fie cu albul în interior când ești sănătos și cu albul în exterior când ești bolnav”, sunt sfaturile medicului Vasi Rădulescu.

Masca medicinală se poartă doar o singură dată, apoi se aruncă când devine umedă.

Medicul mai recomandă și o serie de măsuri care trebuie luate pentru a reduce riscul de îmbolnăvire:

Ne vom spăla viguros pe mâini pentru protecție adecvată, pentru că masca nu reprezintă o metodă perfectă. Ne vom vaccina pentru a scădea drastic riscul de a face gripă. Nu vom ieși în colectivitate dacă suntem bolnavi. Cele mai multe măști nici nu acoperă bine gura, nasul și mai ales părțile laterale și nu pot filtra eficient virusurile, dar pot limita transmiterile picăturilor de lichid din actul respirator, din tuse sau strănut.

Totuși, trebuie să știți că nu există nicio recomandare oficială pentru purtarea acestor măști în gripă! Nu sunt incluse în vreun protocol strict de protecție. Depinde de fiecare cum decide să se protejeze în plus și numeroase studii au arătat efecte benefice”, a mai precizat medicul. Sursa

 

Recomandări