Cum se spală corect un costum de baie

Cum se spală corect un costum de baie

Pe timp de vară, costumul de baie este piesa de rezistență din gardeoba oricărei femei! Fie că alegi să mergi la plajă sau să te relaxezi la piscină, este esenţial să ştii cum să îl îngrijeşti pentru a nu îl deteriora. Și asta pentru că apa sărată, soarele, nisipul,chimicalele din piscină sau loțiunile bronzante îi pot deteriora foarte repede materialul.

plaja

Mașina de spălat și uscătorul sunt, de asemenea, dușmani de temut pentru textura costumului de baie.

Iată cum poți să îți tratezi costumul de baie cu respectul pe care îl merită:

- Imediat ce ți-ai cumpărat costumul de baie, clătește-l în apă caldă, în care ai adăugat un pic de oțet și sare, pentru a fixa bine culoarea.

- Spala-l de mână după fiecare utilizare, chiar dacă nu te-ai scăldat. Lasă-l la înmuiat, timp de 10 minute, în apă călduță, cu un detergent special pentru rufe delicate sau cu un șampon pentru copii, apoi spală rezidurile de apă sărată, nisip sau clor. Clătește cu apă rece, astfel, fibrele elastice vor rămâne ca noi.

- Îndepărtează murdăria din el prin mișcări gentile, fără să bruschezi materialul. Nu freca sutienul şi slipul de la costumul de baie, întrucât materialul se va întinde şi nu va reveni la forma iniţială. De asemenea, acesta nu trebuie stors puternic, ci trebuie lăsat la scurs, în voie.

- Îndepărtează petele de pe costumul de baie folosind bicarbonat de sodiu sau oţet. Dacă pui o pastă făcută din bicarbonat de sodiu şi apă direct pe pată, acestea vor dispărea ca prin minune. De asemenea, poţi pune costumul de baie într-un amestec făcut din 3 părţi de oţet şi una de apă şi poţi fi sigură că petele vor dispărea.

- Pune-l la uscat departe de razele soarelui, la aer curat, atât cât e nevoie, pentru că umezeala facilitează înmulțirea ciupercilor. Astfel, materialul elastic va avea răgazul să își revină la forma sa originală. În niciun caz nu pune costumul de baie în uscătorul de rufe, deoarece îi afectează elasticul din compoziție.Evită uscarea la soare, se poate decolora mai repede decât crezi.

- Spală costumul de baie în maşina de spălat la final de sezon. Nu uita însă să îl pui, înainte de a-l introduce în maşina de spălat, într-un săculeţ special.

- Citește eticheta din interiorul slipului. Acordă-i o îngrijire și atenție deosebită.

plaja1

Este ideal să ai cel puțin două costume de baie pe care să le porți alternativ, pentru a lăsa timp suficient celui spălat să se usuce în condiții optime.

Cel mai bun material pentru costumul de baie este bumbacul, vâscoza, spandexul -arată mai bine și se mulează perfect după forma corpului tău.
Iată și alte sfaturi pentru a-ți cumpăra costumul de baie perfect

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări