Dacă viața îți oferă un buchet de leuștean, prepară un pesto delicios!

Dacă viața îți oferă un buchet de leuștean, prepară un pesto delicios!

Un borcan cu pesto de leuștean păstrat la frigider poate să salveze o mulțime de preparate: fie că este vorba despre pizza, paste, orez sau bruschete. Îl mai poți folosi și pe post de dressing în salate. El va conferi un gust absolut delicios mâncărurilor tale și merită să încerci să-l prepari acasă. Rețeta e atât de simplă, delicioasă și fresh încât, după ce o vei încerca, nu o să mai cumperi niciodată pesto la borcan, din supermarket.

Ingrediente:

2 legături de leuștean
Zeama de la o jumătate de lămâie
1 cățel usturoi
20 migdale sau 20 gr semințe de pin
3 linguri parmezan
2 lingurițe de sare
1 vârf cuțit nucșoară
Ulei de măsline

Mod de preparare:

Secretul este ca, înainte să pui toate ingredientele în robotul de bucătărie, să le toci pe toate cu un cuțit, iar robotul doar să le amestece uniform. Așadar, pune în robotul de bucătărie frunzele de leuștean, zeama de lămâie, uleiul de măsline și usturoiul și mixează-le până capată consistența unei paste.

Încorporează parmezanul și condimentele la final, cu o lingură, după ce l-ai ras foarte fin pe răzătoare.

Trebuie să știi că pesto oxidează în contact cu aerul și capătă o culoare maronie. După ce l-ai pregătit, pune-l într-un borcan de sticlă, toarnă deasupra puțin ulei de măsline, închide-l ermetic și păstrează-l în frigider. Rezistă până la 2 săptămâni.

Bine de știut: leușteanul se mănâncă tot, de la frunze până la rădăcină și semințe. Desigur, crud și proaspăt e cel mai bine, dar iarna, frunzele-i bine uscate au un farmec tulburător. Cât despre semințe, se pun, pisate bine, în aluatul de pâine, de biscuiți și de plăcinte sau în piureul de cartofi.

Să ai poftă!

Recomandări