Supusă procesului de îmbătrânire, modificărilor hormonale care vin la pachet cu menopauza, pielea mai are de înfruntat un inamic: agresiunile cotidiene. Rezultatul acțiunii acestor factori este faptul că regenerarea celulară se face mai lent și, în consecință, bariera cutanată se deteriorează.
Pielea se usucă, iar ridurile se întind pe față în toată splendoarea lor. Tenul își pierde strălucirea și ne adaugă câțiva ani în plus la vârsta pe care o avem. Pentru a combate efectele vârstei asupra pielii și pentru a întârzia procesul de îmbătrânire, specialiștii recomandă folosirea uleiurilor de față. Iată câteva motive pentru care ar trebui să începi să folosești ulei de față mai ales după vârsta de 50 de ani.
Beneficiile uleiului de față
Bogat în Omega 3 și 6, acesta netezește trăsăturile cu fiecare zi în care este aplicat. Majoritatea produselor antiîmbătrânire conțin ingrediente cu potențial regenerator, precum uleiul de catina, sau substanțe active care stimulează producția de colagen, precum uleiul esențial de imortele. Ideal este să folosești uleiul de față seara, în locul cremei de noapte, sau pe parcursul zilei, dacă ai nevoie de o hrănire foarte profundă a pielii. Nu în ultimul rând, îl poți utiliza și ca demachiant.
Un atu al uleiului de față comparativ cu cremele obișnuite îl reprezintă faptul că are o textură care favorizează masajul, ceea ce permite activarea microcirculației și redobândirea strălucirii tenului. Câteva picături de ulei sunt suficiente pentru a transforma radical textura pielii, pentru a-i da elasticitate, suplețe și strălucire.
Formulele special concepute pentru față se absorb ușor, fără a lăsa urme grase pe piele. Cea mai corectă tehnică de aplicare a uleiului de față este următoarea: după întinderea uleiului cu mișcări blânde, ciupește ușor toată fața, apoi presează cu podul palmei pentru un efect de calmare.
Iată câteva dintre cele mai eficiente uleiuri de față pentru tenul matur:
- Uleiul de avocado este bogat în vitaminele A, B, D, E, care stimulează producția de colagen. După doar câteva aplicări, pielea își recapătă aspectul sănătos și devine mai luminoasă și mai strălucitoare.
- Uleiul din semințe de struguri este bogat în antioxidanți, ajutând la prevenirea apariției ridurilor.
- Uleiul de argan hidratează în profunzime, stimulând producția de colagen. Astfel, este un dușman redutabil al îmbătrânirii premature a pielii.
- Uleiul de portocale ajută la eliminarea toxinelor și stimulează sistemul limfatic, favorizând astfel producția de colagen a pielii.
- Cel mai banal dintre uleiuri, uleiul de măsline (presat la rece), este bogat în vitaminele A, B1, B2, C, D, E și K, care hrănesc pielea și combat eficient ridurile.
- Uleiul de migdale dulci conține vitamine (D și E), minerale (calciu și magneziu), enzime, acizi grași monosaturați și aminoacizi. Acest ulei este absorbit ușor în piele și, grație acestor substanțe, menține tinerețea și strălucirea pielii.
- Uleiul de primula este bogat în acizi grași și antioxidanți, care împiedică îmbătrânirea prematură a țesuturilor. Sursa
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmarește TheWoman.md pe FACEBOOK