De ce fug bărbaţii de Ziua Îndrăgostiţilor

De ce fug bărbaţii de Ziua Îndrăgostiţilor

Este în firea lucurilor ca bărbaţilor să nu le placă evenimentele care îi forţează să-şi arate dragostea. Este ca şi cum li s-ar ţine un pistol la tâmplă şi li s-ar impune: „Fii romantic!”. Chiar dacă bărbaţii oferă cu plăcere buchetul de flori de Ziua Îndrăgostiţilor sau savurează o cină romantică, ziua de 14 februarie este resimţită, în sufletul lor, ca un şantaj sentimental.

Partenera îi poate face ziua mai uşoară, astfel încât aceasta să nu însemne pentru el „testul dragostei”. Nu trebuie să se trezească dimineaţa aşteptând să fie alintată, încercând să ghicească ce cadou va primi sau plănuind o seară romantică, aşa cum a vazut în filme. Imaginea unei zile perfecte, creată cu generozitate în imaginaţia femeii, poate crea frustrări, având în vedere că bărbaţii sunt intimidaţi de această zi, pe care o resimt solicitantă.

Soluţii de compromis

Astfel încât Ziua Îndrăgostiţilor să nu se încheie cu reproşuri, indiferent dacă acestea sunt rostite sau rămân închise în suflet:

Fiţi clari în a vă exprima aşteptările

Trebuie să hotărâţi împreună ce veţi face în această zi, astfel încât nici unul să nu fie dezamăgit. Partenerului îi este foarte greu să ghicească ce îşi doreşte iubita şi, dacă aceasta nu îşi exprimă aşteptăile, va fi în dificultate.

Învaţă să cedezi

Dacă partenerul vine cu o idee învaţă să o accepţi şi să o primeşti aşa cum este. Şi, dacă vede că ideile lui sunt binevenite, pasul următor ar putea veni mai des şi ar putea fi mai mulţumitor.

Bărbaţii iubesc altfel

Femeile şi bărbaţii îşi manifestă dragostea diferit. Pentru bărbaţi, prezenţa în relaţie este o dovadă suficientă a dragostei şi nu simt nevoia să pluseze cu declaratii pătimaşe sau cadouri.

Qui pro quo

Relaţia are două sensuri: ceea ce vine de la unul se întoarce înspre celălalt. Nu trebuie ca unul dintre parteneri să aştepte să fie răsfăţat de Ziua Îndrăgsotiţilor, pentru că este o sărbătoare pentru amândoi.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări