De ce se decorează casa cu vâsc de Revelion!?

De ce se decorează casa cu vâsc de Revelion!?

Tradiţia Sărbătorilor de iarnă îţi cere obligatoriu să împodobeşti casa cu vâsc. Motivul? Se spune că vâscul îţi va aduce în anul următor bucurie, linişte şi noroc. Uite cum poţi să-ţi ornezi locuinţa!

 

 

Are farmec în boluri de sticlă

Într-un bol de sticlă ornamental în care înainte păstrai frunze sau flori uscate parfumate sau pietre decorative poţi pune câteva crenguţe de vâsc. Aşază apoi bolul la vedere, pe masa de Sărbători sau într-un loc unde să atragă atenţia.

Pune-l în coroniţe de brad

Dacă ai cumpărat coroniţe de brad, prinde crenguţele de vâsc în ele. Acestea trebuie să fie de mici dimensiuni pentru a nu strica forma ornamentului. Coroniţe pot fi confecţionate chiar şi numai din vâsc, cu sau fără bobiţe.

Agaţă crenguţe de lustră

Leagă un mănunchi de vâsc cu o panglică roşie sau cu alt material textil colorat şi agaţă-l de lustră. Atenţie la mărimea buchetului. Acesta nu trebuie ales foarte mare pentru a putea fi susţinut de corpul de iluminat.

Prinde bucheţelele de uşi

În mod tradiţional, vâscul se agaţă de uşa de la intrare. De asemenea, îl poţi prinde şi de alte uşi ale locuinţei tale. Pentru asta poţi folosi cârlige fără cuie care se prind de marginea de sus a uşii.

Foloseşte o panglică roşie cu care să legi crenguţele între ele suficient de lungă cât să permită buchetului să coboare la înălţimea dorită de tine.

De ce ne sărutăm sub vâsc?

 


Tradiţia spune că cei care se sărută sub vâsc în noaptea de Revelion vor avea parte de noroc şi fericire tot anul. Sursa

Recomandări