Decembrie de poveste: 6 campanii caritabile în care te poți implica!

Decembrie de poveste: 6 campanii caritabile în care te poți implica!

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de a-i avea pe cei dragi alături, de a celebra noul an şi de a ne pune speranțe în viitor. Pentru prea mulți, însă, această perioadă a anului nu este decât o altă ocazie de a-și aminti de greutăți și lipsuri. Dar, mai mult decât oricine, copiii nu ar trebui să își piardă nicicând credința în Moș Crăciun și spiritul sărbătorilor.

De aceea, în fiecare an, această perioadă este marcată de mai multe campanii caritabile. Scopul acestora este de a ajuta copiii și familiile defavorizate și de a le aduce un zâmbet pe chip. 

Iată câteva dintre campaniile în care ai putea să te implici, dacă printre valorile tale se numără generozitatea și empatia:

1. Campania ,,În braţele mamei” 

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei desfășoară campania de Crăciun „În brațele mamei”. Scopul campaniei este susţinerea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate, asistate în programul ,,În braţele mamei”.
 

Mai multe detalii despre campanie găsiți pe siteul diaconia.md

2. Campania „Încălzește o inimă!”

Fundația Regina Pacis și Fundația de Binefacere Caritas Moldova desfășoara, pe 21 și 22 decembrie 2019, Campania de Crăciun „Încălzește o inimă!”, ediția a V-a. Scopul campaniei este de a susține persoanele aflate în dificultate, în special copiii și bătrânii, prin colectarea produselor alimentare în rețelele de magazine din Chișinău.

Mai multe detalii despre campanie găsiți pe siteul reginapacis.org

3. Campania „Moldova 1 aduce Crăciunul”

Postul public de televiziune a iniţiat Campania „Moldova 1 aduce Crăciunul”, prin intermediul căreia îşi doreşte să ajute cinci familii aflate în dificultate. O campanie care ne îndeamnă la solidaritate, generozitate și fapte bune. 

Mai multe detalii despre campanie găsiți AICI!

4. Campania „Adoptă un bătrân”

Campania „Adoptă un bătrân” este inițiată de Tatiana Rusu Jizdan și este o campanie prin care sunt vizați vârstnicii din R. Moldova, cu posibilități material reduse și fără vreun ajutor prin preajmă. Este un proiect prin care bătrâneii selectați beneficiază de pâinea cea de toate zilele. 

AFLĂ AICI cum poți dona pentru campania ,,Adoptă un bătrân”. 

5. Campania Socială „Fii bun ca Moş Crăciun”

Radio Moldova, Redacţia Dezbateri, Documentare, Coproducţie şi Investigaţii, a iniţiat Campania „Fii Bun ca Moş Crăciun!”, ediția 2019, prin intermediul căreia îşi doreşte să ajute familiile aflate în dificultate. În acest an, jurnaliştii de la Radio Moldova îşi propun să aducă spiritul de sărbătoare pentru familia Elenei Ghilan şi a lui Ion Ciudin din satul Căbăieşti, raionul Călăraşi, care cresc patru copilaşi.

Mai multe detalii despre campanie, găsiți AICI!

6. Campania “Dăruiești și câștigi”

Tradiția continuă la Pro TV cu campania “Dăruiești și câștigi”. De mai bine de 19 ani, în luna decembrie, telespectatorii Pro Tv reînvață lecția solidarității și a bucuriei de a dărui. În cadrul campaniei sunt prezentate istorii de viață ale unor oameni care au nevoie de ajutorul nostru, acum, mai mult ca niciodată.

Mai multe detalii despre campanie și modalitatea prin care poți contribui găsești AICI!

Recomandări