Despre atitudinea medicilor de peste hotare față de pacienții diagnosticați cu cancer sau cei care au supraviețuit acestei maladii

Despre atitudinea medicilor de peste hotare față de pacienții diagnosticați cu cancer sau cei care au supraviețuit acestei maladii

O pacientă cu cancer îşi foloseşte experienţa tratamentului de peste hotare pentru a scrie felul în care sunt trataţi şi asistaţi pacienţii diagnosticaţi cu boli oncologice, totodată simţind nevoia să reacţioneze la modul în care sistemul tratează bolnavii din Moldova prin închinare la sfintele moaște. 

În țările dezvoltate precum Marea Britanie, SUA, Franța, Italia, pacienții diagnosticați cu cancer, chiar și în ultimul stadiu, au șansa să supraviețuiască. Și asta pentru că atitudinea medicilor este la nivel înalt, dar și tehnologiile sunt mult mai avansate, astfel că medicilor le vine mult mai ușor să lucreze decât în Moldova, unde în medicină nu se investește nimic, doar se aduc preoți pentru bolnavi.

Peste hotare, fiecare pacient e luat la o evidența strictă și, pe lângă tratamentul de bază, mai beneficiază de asistență psihologică, lecții motivaționale, care îl ajută să treacă mai ușor peste acest tratament, încurajare și emoții pozitive.

În cazul în care pacientul nu are posibilitate să vină la spital, nu are transport, acestuia i se oferă transport și, în ziua și ora programării, este luat de acasă și dus la spital, apoi adus acasă. Aceasta e, pe scurt, despre tratament, dar este și o altă parte despre care medicii te informează - despre viața de după tratament.

După terminarea tratamentului, de obicei pacienții se gândesc cum vor reveni la viața de dinainte de diagnostic. Adevărul este că există viața și după tratament, chiar dacă acesta poate dura ceva timp. Acest lucru îl spun mulți dintre cei cu care am vorbit și care au supraviețuit maladiei.

Iată cu ce recomandări vin ei:

Pot apărea schimbări fizice. După terminarea tratamentului s-ar putea să apară unele efecte secundare pentru o perioadă de timp, ca de exemplu - oboseală, durere și modificări ale memoriei sau de concentrare. Modificări ale corpului, inclusiv cicatrici, cicatrici și modificări la nivelul pielii, pierderi în greutate, infertilitate etc.

În țările dezvoltate există servicii care pot ajuta pacientul să gestioneze acești factori. Important ca pacientul să comunice mereu cu echipa de medici care se ocupă de tratament, să adreseze cât mai multe întrebări despre starea sa de sănătate. Ei sunt pentru a ajuta pacientul și mereu menționează acest lucru.

Terapia fizică, un alt serviciu pentru a ajuta pacientul să își recâștige puterea și flexibilitatea.

Un alt serviciu pus la dispoziția pacienților diagnosticați cu cancer este cel al nutriționiștilor, care îl ajută să aibă grijă de alimentația corectă.

Peste hotare există și serviciul de îngrijire la domiciliu, pentru a ajuta pacientul în treburile casnice.

Serviciul psihologului, care ajută persoanele și cuplurile să treacă peste această problemă cu ușurință. Atât cei care trec prin tratament, cât și cei ce supraviețuiesc acestei maladii trec prin schimbări emoționale – au deseori frica că boala poate reveni sau că nu vor rezista tratamentului, sau sunt supărați în legătură cu experiența pe care o au. Pentru aceasta medicii sunt mereu la îndemâna pacientului pentru a discuta și a-i ajuta să depășească aceste frici. Tot ce trebuie să facă un pacient e să scrie toate simptomele pe care le are - fricile, durerile, grijile - iar după aceasta să le dea medicului, în a cărui misiune intră să ajute pacientul să depășească toate aceste stări.

Acestea sunt doar câteva exemple cum sunt tratați pacienții cu cancer peste hotare și atât de mult aș vrea ca Moldova să aibă grijă de cetățenii săi, să preia bunele practici de peste hotare și să le aducă acasă. Pentru că atitudinea echipei medicale influențează foarte mult tratamentului fiecărui om bolnav de cancer și, desigur, la fel de importante sunt diagnosticarea corectă cât mai rapidă și stabilirea unui tratament eficient.

Vă doresc multă sănătate tuturor!

Semnat: Anonim

Recomandări