Diana Dereş (KISS FM): „Nu am crezut că sarcina poate să-ţi creeze asemenea emoţii!”

Diana Dereş (KISS FM): „Nu am crezut că sarcina poate să-ţi creeze asemenea emoţii!”

DJ-iţa Diana Dereş, care de cinci ani ne distrează onair la Kiss FM, ne delectează cu cele mai tari hituri şi ne provoacă la discuţii aprinse, este azi oaspetele nostru. Motivul pentru care am invitat-o pe Diana în cadrul rubricii „MĂMICI DE POVESTE” este burtica, care aş zice că i se potriveşte mai bine decât orice alt accesoriu, inclusiv căştile şi microfonul.

Diana, felicitările mele. Îţi doresc o sarcină uşoară şi sunt curioasă - cum te-a prins această veste, pregătită sau nu prea?

Sunt căsătorită de 4 ani, deci am fost mai mult decât pregătiţi, iar sarcina a fost una planificată. Soţul a fost primul care a văzut rezultatul testului de sarcină. Pe când eu, care nu sunt o persoană chiar matinală, nici nu am observat din prima că mi-a ieşit pozitiv.

Şi care a fost prima voastră reacţie?

Ne-am bucurat, evident, dar am mers la medic să ne asigurăm că bebeluşul nostru este bine. La prima ecografie ni s-a spus că, cel mai probabil, vom avea gemeni, fapt ce ne-a şocat un pic. Dar la a doua consultaţie am aflat că e doar un embrion. Am fi fost fericiţi oricum. Acum sunt în aproape şase luni de sarcină.

Barza v-a înştiinţat deja ce vă aduce? Băiat sau fată?

Soţul îşi dorea mai mult un băiat, iar eu intuiam că aşa va fi, chiar dacă iniţial vroiam parcă o fetiţă. De fapt, ne doream un copil sănătos şi nu conta chiar atât de mult ce sex va avea. Până la urmă, dorinţa lui şi intuiţia mea au făcut un pact şi, da, vom avea un băieţel!

Cum au decurs primele şase luni de sarcină?

Primele luni am slăbit un pic şi nu mă simţeam prea bine dimineţile. Nu aveam nici poftă de mâncare şi eram uşor deprimată. Totuşi, nu pot spune că am avut parte de toxicoză, iar din luna a patra am început să mă simt chiar foarte bine. Sunt plină de energie, am poftă de mâncare (o dată la trei ore trebuie să mănânc neapărat ) şi sunt fericită, mai ales că bebeluşul nostru e foarte energic. Am început să-i simt mişcările încă din a 15-a săptămână de sarcină şi, de fiecare dată când se mişcă, zâmbesc, îi vorbesc şi simt nişte emoţii cu totul şi cu totul deosebite.

Ce schimbări ai simţit că se produc în interiorul tău odată cu sarcina?

Fericire, teamă, conştientizarea faptului că în tine mai bate o inimioară, grijă şi responsabilitate faţă de acea fiinţă mică – toate aceste emoţii şi stări le trăiesc continuu de la începutul sarcinii. Am avut şi lacrimi de bucurie când am simţit primele mişcări în burtică, asemănătoare bătăilor de aripi ale unui fluturaş. Sincer, nu am crezut că sarcina poate să-ţi creeze asemenea emoţii. Au rămas vreo trei luni până la naştere şi cu cât se apropie mai mult marele eveniment, cu atât simt că se schimbă ceva în mine, devin alta, nu doar fizic, dar şi spiritual.

De vreme ce ştii sexul copilului, ai făcut şi primele cumpărături pentru bebeluş?

Nu am cumpărat deocamdată nimic. Aştept concediul de maternitate, atunci voi avea mai mult timp liber pentru asta.

V-aţi gândit la vreun nume?

Ne-am gândit la câteva, dar nu ne-am oprit la nici unul, deocamdată. Vreau ca acesta să se asocieze cu numele de familie, să fie un nume puternic, bărbătesc, să aibă o semnificaţie deosebită şi să fie un nume relativ rar pentru spaţiul nostru. Nu ştiu dacă voi reuşi să găsesc până la urmă un asemenea nume. Eu obişnuiesc să las totul pe ultima sută de metri. Și apoi, mai e timp până atunci.

Timp până când...?

Marele eveniment e preconizat pentru mijlocul lui octombrie. Se pare că se va naşte sub semnul zodiacal al Balanţei.

Cum rămâne cu Kiss FM?

Kiss FM este a doua mea familie. Nu pot spune cum şi cât timp voi putea rezista fără jobul meu preferat şi colegii dragi. Sper că bebeluşul va fi înţelegător, mai ales că el de pe acum e familiarizat cu muzica şi programul de la radio. Mă gândesc să revin la muncă în câteva luni. Deşi, acum este prematur să vorbim despre asemenea lucruri. Important este ca băieţelul nostru să fie sănătos, iar pe celelalte le rezolvăm noi.

Diana, îţi mulţumim pentru interviu şi îţi dorim sarcină uşoară şi o naştere de poveste!

Text: Daniela Borodachi
Foto: arhivă personală

Recomandări