Diana Farca lansează romanul "Spitalul de suflete" și la Chișinău

Diana Farca lansează romanul "Spitalul de suflete" și la Chișinău

Diana Farca revine la Chișinău pentru a-și lansa noul roman "Spitalul de suflete".

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 mai 2019, începând cu ora 13:00, în foișorul din curtea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, str. Mihail Kogălniceanu, nr. 82.

Autoarea îi va avea alături pe scriitorul Igor Guzun, jurnalista Tatiana Slivca și bloggerița Cristina Evtodii-Marcu. Evenimentul literar, organizat de Elibraria.eu și Kristina Dobă, va cuprinde și un minirecital susținut de interpreta Stela Botez, dar și o sesiune de autografe.

"Spitalul de suflete" este un roman de ficțiune care a fost apreciat de criticii din România, fiind comparat cu opera lui Rebreanu.

Iată ce a inspirat-o pe Diana Farca pentru a scrie acest roman.

„Am trăit iubirea și suferința ca sentimente îngemănate și atunci am avut un an al reconfigurării afective și sunt în carte emoțiile mele brute, transpuse prin viețile personajelor Mihail, Maria și Ionuț. Practic, e abordată tema spitalului de nebuni, la fel cum spunea și prefațatorul Sorin Ciutacu, pentru că e o temă intens uzitată în literatură și mi s-a părut că pot să exploatez trăirile mult mai bine, să le pun într-un context. Mi se pare că trăim ca într-un spital de nebuni generalizat, unde există tot felul de idei polarizate, transmise prin calea internetului. Mesajul pe care am vrut să-l transmit în această carte este că unii ne pierdem busola, alții măsura și puțini de regăsim Nordul. Asta doresc tuturor, să își regăsească Nordul”, a spus tânăra autoare în cadrul lansării noului roman la Timișoara.

Diana e absolventă a Facultătii de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității de Vest, cu un masterat în dreptul afacerilor. În 2015 Diana Farca a lansat romanul "La limită".

Intrarea la eveniment este libera. Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului!

Text: Alina MATEI

Recomandări