Dietă de vedetă: meniul nesănătos marca Elvis Presley

Dietă de vedetă: meniul nesănătos marca Elvis Presley

Despre muzica lui Elvis Presley se ştiu mult mai multe în comparaţie cu gusturile sale culinare. Dar mulţi fani ştiu că regele rock’n’roll avea o afinitate pentru bunătăţile prăjite ale bucătăriei americane sudiste, iar silueta sa în ultimii ani de viaţă demonstra asta.

În onoarea Regelui Elvis şi a celei de-a 78-a anivesări a zilei sale de naştere (pe 8 ianuarie) presa culinară americană l-a omagiat prin evocarea felurilor sale preferate de maâncare. America l-a iubit atât de tare pe Regele Elvis încât i-a dedicat mai multe cărţi de bucate cu reţetele preferate.

"Are You Hungry Tonight" , numită aşa în amintirea unei dintre melodiile sale, include şi reţeta sandvişurilor preferate – cu unt de arahide şi banane. O adevărată bombă de grăsimi şi calorii, ce presupune prăjirea în unt a unui sandviş cu pâine albă unsă cu unt de arahide şi umplut cu felii de banane.

dieta-de-vedeta-meniul-nesanatos-marca-elvis-presley_1

Şi nu este singura carte de bucate dedicată lui Elvis Presley. Alte două titluri promit incursuni prin bucătăria unui mare star:  "Fit for a King: The Elvis Presley Cookbook" şi "The I Love Elvis Cookbook". Toate fac elogiul mâncărurilor grele cu care se delecta regele.

Untul era o parte frecventă a dietei sale, contibuind din plin la kilogramele în plus pe care le adunase în ultimii ani de viaţă. Era atât de înnebunit de preferinţele sale culinare, încât într-o noapte, în 1976, a zburat la Denver doar pentru a mânca sandvişul său preferat: Fool's Gold Loaf. Un sandviş care în mod normal costa la acea vreme 50$, l-a costat pe Elvis, cu tot cu zbor şi anturaj 16.000$.

Sandvişul care a meritat atâta efort era preparat dintr-o mare baghetă italiană, tăiată pe jumătate, scobită de miez şi umplută cu margarină, jeleu şi unt de arahide. La mijloc, între cele doua felii trona o cantitate considerabilă de 500 de grame de bacon prăjit, iar înainte de servire, era cu totul prăjit în mult unt. Totalul caloriilor? Peste 8.000, cu mult peste limita zilnicaă admisă.

Sursa: foodstory.ro
Foto: npr.org

Recomandări