Dieta în funcţie de zodie

Dieta în funcţie de zodie

La modul general nu putem vorbi despre o dietă în funcţie de zodie, însă putem discuta despre predispoziţia către anumite alimente, în funcţie de semnul astrologic. Astfel, îndreptându-ne atenţia în această direcţie, putem afla că zodiile ne influenţează chiar şi alimentaţia. Iată, deci, câteva sfaturi de dietă, în funcţie de semnul zodiacal…

dieta in fuctie de zodie

Berbec

Berbecii iubesc mâncarea bine condimentată, însă drept urmare, mulţi dintre aceşti nativi pot avea probleme ale sistemului digestiv. Li se recomandă în primul rând o dietă diversificată, în care să intre cât mai multe produse vegetale proaspete, tocmai pentru că ei nu prea sunt amatori de fructe şi legume.

Taur

Taurii sunt de cele mai multe ori persoane carnivore, care nu concep o masă fără produse de origine animală. La fel ca şi berbecilor, şi lor li se recomandă fructele şi legumele proaspete, dar mai ales verdeţurile, care rezonează foarte bine cu organismul lor.

Gemeni

Pentru că manâncă de multe ori pe fugă, gemenilor le este recomandată mâncarea gătită acasă. Feriţi-vă de fast food şi încercaţi alimentele de sezon şi mai ales pe cele tradiţionale. O supă sau o ciorbă, o data la câteva zile pot face minuni pentru silueta şi sănătatea voastră.

Rac

Racii cad adesea pradă tentaţiilor culinare pentru că, prin definiţie, sunt nişte gurmanzi. Pentru o dietă sănătoasă ar trebui să includă în meniul lor mai multe lactate, cereale integrale şi fructe proaspete.

Leu

Leii fac din fiecare masă o sărbătoare dar, din păcate, de multe ori exagerează cu mâncarea. Lor le sunt recomandate în special legumele cu frunze verzi şi verdeaţa, cele care le lipsesc aproape cu desăvârşire din dietă. Şi multă apă!

Fecioara

Fecioarele nu se dau în vânt după mâncare, tocmai de aceea majoritatea nativilor acestei zodii sunt de cele mai multe ori slabi. Lor le sunt recomandate însă produsele pe bază de cereale integrale, dar şi vegetalele proaspete. Totodată, organismul lor se pare că nu se prea împacă cu consumul de carne, aşadar dietele vegetariene le sunt potrivite.

Balanţa

Balanţele sunt mari amatoare de dulciuri iar asta le poate pune uneori silueta în pericol. Li se recomandă consumul moderat de produse dulci şi cât mai multe fructe şi legume proaspete care să compenseze micile abuzuri de zahăr. Plus obligatoriu cele opt pahare de apă pe zi!

Scorpion

Problema nativilor din scorpion este că de multe ori nu respectă programul meselor, mâncând neregulat. Pentru ei, două mese pe zi sunt suficiente, indiferent de orele la care sunt luate. Dieta recomandată de astrologi ar fi una echilibrată, cu cel puţin trei mese pe zi, şi fără excese.

Săgetător

Săgetătorilor le plac alimentele proaspete, fructele şi legumele, carnea slabă… deci cam tot ceea ce este recomandat într-o dietă echilibrată. Singura lor problemă alimentară ar putea fi aceea că uneori exagerează cu alcoolul ori dulciurile. Iar sfatul ar fi – echilibrul!

Capricorn

La fel ca şi taurii, capricornii nu concep o masă fară carne. Lor le sunt recomandate legumele în primul rând si moderaţia în consumul de carne.

Vărsător

Vărsătorii sunt mari iubitori de carbohidraţi – orez, cartofi, pâine. Lor le este recomandat un consum ceva mai moderat de astfel de alimente şi introducerea în dietă a vegetalelor şi cărnurilor slabe. În plus, astrele le recomandă consumul de peşte, care se pare că rezonează bine cu organismul lor.

Peşti

Ca oricărei alte zodii de apă, peştilor le plac fructele de mare, peştele şi vegetalele. Singura problemă de alimentaţie a lor pare să fie cea legată de dulciuri. Uneori dau buzna în rafturile cu dulciuri ale magazinelor şi exagerează. Astrele îi sfătuiesc să fie moderaţi şi să mai înlocuiască din când în când dulciurile cu fructele proaspete.

Foto: huffingtonpost.com

Recomandări