Drumurile inteligente deja există: luminează noaptea, se curăță singure de zăpadă şi „cheamă” poliția în caz de accident

Drumurile inteligente deja există: luminează noaptea, se curăță singure de zăpadă şi „cheamă” poliția în caz de accident

În SUA a fost lansat un proiect îndrăzneț de îmbunătățire a calității drumurilor, cu ajutorul tehnologiilor avansate. Autorii acestei inițiative sunt susținuți deja de către Administrația rutieră federală din SUA și au reușit să adune investițiile necesare cu ajutorul unei campanii de crowdfunding. Nicăieri în lume nu există drumuri mai inteligente ca acesta.

„Drumurile solare” sau „Solar RoadWays” sunt constituite dintr-un pavaj modular inteligent, electronic, cu leduri și baterii solare integrate. Chiar dacă ar părea o construcție fragilă, acesta suportă o greutate de 113 tone.

Aceste suprafețe sunt compatibile cu roțile mașinilor și permit o deplasare confortabilă și sigură. pentru început se intenționează să se paveze parcările, pistele pentru bicicliști, trotuarele și terenurile de joacă. În perspectivă, „RoadWays” urmează să înșocuiască asfaltul în întregime. 

Esența drumurilor solare constă în faptul că acest pavaj își va răscumpăra costurile, inclusiv din contul electricității produse. Datorită emițătoarelor speciale, plăcile pot transmite energie ș imașinilor electrice. 

Plăcile inovative mai au și alte avantaje: pot topi zăpada și gheața. LED-urile permit economisirea banilor pentru iluminarea stradală și pot afișa mesaje informative. Construcția specială permite eliminarea apei în timpul ploilor. 

Cu ajutorul senzorilor, „RoadWays” este capabilă să identifice mașinile defectate sau care au fost implicate în accident. ele pot chema poliția sau alte organe abilitate. 

Sursa

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări