E bine să îţi laşi copiii să creadă în Moş Crăciun?

E bine să îţi laşi copiii să creadă în Moş Crăciun?

Perioada magică a sărbătorilor dă naștere unei dileme în sufletul oricărui părinte: să-și lase copiii să creadă în Moș Crăciun sau să le spună adevărul. În timp ce unii încearcă să întrețină mitul cât mai mult timp, alții preferă să fie sinceri și deschiși cu micuții lor. Cum e mai bine să procedeze?

Specialiștii consideră că Moș Crăciun este o iluzie care marchează trecerea dinspre copilărie înspre maturitate, așa că aflarea adevărului este un pas care trebuie făcut.

Când să-i spui adevărul?

Între 2 și 6 ani, copiii trăiesc într-o lume imaginară, fără probleme, restricții sau frustrări. Din universul lor face parte și Moș Craciun, un personaj care le asigură încrederea, siguranța și echilibrul emoțional.

Astfel, până la vârsta de 6-7 ani, este bine ca micuții să creadă în existența Moșului, pentru a-și satisface nevoile emoționale în plină dezvoltare și pentru a dobândi încredere în lumea ce-i înconjoara.

După vârsta de 7 ani, creierul lor este mai dezvoltat și copilul se raportează la o altă formă de imaginar, mai logic, mai constient, mai realist. Iar adevărul despre Moș Crăciun este un pas pe care în aceste momente copiii îl vor face cu bucurie, întrucât se vor simți mai responsabili și mai puternici.

Așa că, dacă micuțului tău i se pare dubios că renii pot să zboare sau începe să-ți pună întrebări vizavi de "meseria" lui Moș Crăciun, întreabă-l ce crede și treptat, poți să-i dezvălui adevărul. Nu uita să-i explici că, chiar dacă Moșul nu există, nu vor lipsi de sub brad cadourile de Crăciun.

Sursa

Recomandări