Ea este cea mai bună profesoară din lume! A câștigat 1 milion de dolari

Ea este cea mai bună profesoară din lume! A câștigat 1 milion de dolari

Andria Zafirakou, o profesoară din Londra, Marea Britanie, este fenomenală. Ea a învăţat 35 de limbi străine, inclusiv limba română, pentru a se putea înţelege cu elevii ei.

Şcoala din comunitatea Alperton la care predă este în Top 10 al celor mai bune şcoli din lume şi acum se bucură că ea a fost desemnată cea mai bună profesoară din lume.

Andria Zafirakou a primit 1 milion de dolari drept premiu, după ce a fost desemnată cea mai bună profesoară din lume. Ea a fost recunoscută pentru munca ei cu totul ieşită din comun de a educa în una din cele mai sărace zone din ţară elevi proveniţi din numeroase locuri de pe planetă. Profesoara de arte a fost răsplătită pentru eforturile ei supraomeneşti de a învăţa limbile materne ale elevilor, ca să-i poată înţelege mai bine.

Andria Zafirakou, de 39 de ani, a devenit celebră la nivel mondial după ce toţi colegii ei de la Şcoala Comunitară Alperton din Brent, Londra, au propus-o pentru o gradaţie de merit. Zarirakou nu este măritată, în schimb este pasionată de studiul limbilor străine. Ea a învăţat în doar cinci ani să vorbească româneşte, poloneză, hindi, somaleză, portugheză, tamil, gujarati, arabă, italiană, urdu şi chiar dialecte vorbite în comunităţi restrânse din Pakistan sau India. Profesoara a fost nevoită să facă acest efort uriaş pentru a putea discuta inclusiv cu părinţii copiilor, atunci când îi vizita acasă.

“Copiii din această comunitate săracă sunt expuşi la fel de fel de pericole. Pot intra în diferite găşti de cartier, pot fi influenţaţi de anturaje nepotrivite şi efectele devin în timp catastrofale pentru evoluţia lor în societate. De cele mai multe ori, părinţii nu sunt conştienţi de riscurile la care sunt expuse odraslele pentru că nu înţeleg limba engleză”, a explicat cadrul didactic.

Andria Zafirakou a fost înscrisă de şefa ei de catedră pentru premiul anual acordat de Fundaţia Varkey Global Teacher. Deşi Zafirakou nu este expert în toate limbile pe care le-a învăţat, nivelul de vorbire fiind doar de începător, ea crede că, în timp, va reuşi să stăpânească diferitele dialecte şi să îşi lărgească vocabularul poliglot.

Profesoara nu se limitează în a învăţa limbile materne ale elevilor. Ea le vizitează casele şi chiar îi însoţeşte în autobuz. Sursa

Recomandări